Belgia karmistas taas viirusepiiranguid

Copy
Koroonaviirus.
Koroonaviirus. Foto: Shutterstock

Belgia peab koroonaviiruse piiranguid veelgi karmistama, kuna nakkuslaine on tervishoiusüsteemile koormav ja jätab vajaliku ravita teiste eluohtlike haigustega inimesed, näiteks vähihaiged, ütles reedel peaminister Alexander De Croo.

Lasteaiad ja algkoolid saadetakse vaheajale plaanitust nädal varem ehk 20. detsembril. Alates kuuendast eluaastast peavad lapsed ka maski kandma. Siseruumis toimuvate ürituste osalejate arv piiratakse 200 inimesele.

«On liiga palju inimesi, kes ei saa haiglas vajaminevat ravi, seega tuleb tegutseda kiiresti,» ütles De Croo ja märkis, et koroonahaiged on hõivanud 40 protsenti riigi intensiivravikohtadest. «See on sallimatu olukord.»

Tegemist on kolmanda järjestikuse nädalaga, mil De Croo valitsus on piiranguid karmistanud.

Läinud reedel suleti ööklubid ja baaride ning restoranide lahtiolekuaeg piirati kella üheteistkümnega õhtul. On ka spekuleeritud, et valitsus plaanib piirata lahtiolekuaega kaheksale õhtul, kuid praegu otsustati selle vastu.

Viimase nädala jooksul leidis Belgias kinnitust 17 862 uut koroonaviiruse juhtu, mida on kuus protsenti rohkem kui nädal varem. Haiglaravil on üle 3700 koroonahaige, neist 821 intensiivravil.

Belgias on Covid-19 tagajärjel surnud ühtekokku üle 27 000 inimese.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles