Omikrontüvi levis vaktsineeritud ja tuppa sulgunud inimeste vahel üle koridori (16)

PM Tervis
Copy
Koridor. Pilt on illustratiivne.
Koridor. Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Koroonaviiruse omikrontüvi levis kahe täielikult vaktsineeritud inimese vahel üle Hongkongi karantiinihotelli koridori, kirjutab Japan Times.

Turvakaamera kaadrid näitasid, et kumbki inimene ei lahkunud toast ega puutunud kokku. Uksed avati vaid toidu edastamiseks või Covid-19 testi tegemiseks, teatasid Hongkongi ülikooli teadlased. Nende uuring avaldati reedel ajakirjas Emerging Infectious Diseases.

Esmalt nakatunud isik sai SARS-CoV-2 positiivse testitulemuse 13. novembril, aga sümptomeid tal polnud. Seejärel ta isoleeriti. Teisel nakatunul ilmnesid kerged sümptomid 17. novembril ja ta sai seejärel positiivse testitulemuse, vahendab India Today.

Nad saabusid karantiinihotelli päevase vahega, seisab uuringus. «Kõige tõenäolisem levimisviis on õhu kaudu üle koridori,» lisati uuringus.

Maailma terviseorganisatsiooni teadlane ütles eelmisel nädalal, et ligikaudu 450 teadlast üle maailma on alustanud kiireloomulisi uuringuid, et mõista, mil määral võivad omikroni mutatsioonid mõjutada vaktsiinide efektiivsust ja suurendada selle tüve ülekanduvust.

«Omikrontüve ülekande tuvastamine kahe täielikult vaktsineeritud inimese vahel karantiinihotelli koridoris on selle võimaliku probleemi esile toonud,» kirjutasid Haogao Gu, Leo Poon ja kolleegid uuringus.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles