Suurem hambaravihüvitis laieneb töötutele ja toimetulekutoetuse saajatele (4)

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Hambaravi. Pilt on illustratiivne.
Hambaravi. Pilt on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Riigikogu võttis kolmapäevasel istungil vastu seaduse, millega laiendatakse kõrgendatud piirmääras hambaravihüvitist saavate isikute sihtrühma registreeritud töötute ja toimetulekutoetuse saajatega.

Praegu saavad kõrgendatud piirmääras hüvitist (85 eurot aastas 15 protsendilise omaosalusega) üle 63-aastased isikud, töövõimetuspensionärid, vanaduspensionärid, osalise või puuduva töövõimega isikud, rasedad ja alla üheaastase lapse emad ning isikud, kellel on suurenenud vajadus hambaraviteenusele seoses tema haigusega või osutatud tervishoiuteenusega.

Edaspidi on õigus kõrgendatud piirmääras hambaravihüvitist saada isikutel, kes on Töötukassas töötuna arvel, ja neil, kes on hambaravi saamise kuule eelneva kahe kalendrikuu jooksul saanud toimetulekutoetust.

Seaduse kavandatud jõustumisaeg on 2022. aasta 1. jaanuar.

Läbirääkimistel võtsid Sotsiaaldemokraatliku Erakonna nimel sõna Heljo Pikhof, Keskerakonna fraktsiooni nimel Marika Tuus-Laul ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni nimel Peeter Ernits.

Valitsuse algatatud ravikindlustuse seaduse muutmise seaduse (467 SE) vastuvõtmise poolt hääletas 93 riigikogu liiget, vastu oli üks saadik.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles