Ühendkuningriigis tuvastati suurim Covid-juhtumite arv alates jaanuarist

Copy
Koroonaviirus. Foto on illustratiivne.
Koroonaviirus. Foto on illustratiivne. Foto: SOCIAL MEDIA

Ühendkuningriigis tuvastati reedel suurim Covidisse nakatumiste arv alates jaanuarist, ütles reedel kogukondade minister Michael Gove.

Tema sõnul seisab riik silmitsi «sügavalt murettekitava olukorraga», kuna omikronvariant levib kiiresti ja juhtumite arv Inglismaal kahekordistub iga kahe kuni kolme päeva järel.

Reedel teatas riik 58 194 koroonajuhtumist. «Teame, et meil on täna registreeritud suurim arv Covid-juhtumeid alates 9. jaanuarist,» ütles Gove pärast kohalike juhtidega kohtumist ajakirjanikele.

Ta lisas, et 30 protsenti Londonis teatatud juhtudest on nüüd omikronvariandid, samas kui viirus tuvastati Ühendkuningriigis alles kaks nädalat tagasi.

Šotimaa esimene minister Nicola Sturgeon hoiatas, et «võime silmitsi seista potentsiaalse nakkuste tsunamiga».

ÜK tervisejulgeolekuameti (UKHSA) hinnangul eeldatakse suundumuse jätkudes, et omikronist saab detsembri keskpaigaks riigis domineeriv variant ja selle kuu lõpuks on nakatunuid üle miljoni. Seni on kinnitust leidnud 1265 omikroni juhtumit.

UKHSA märkis ka, et omikroniga nakatumist kinnitanud umbes 500 inimese varajane analüüs näitas, et AstraZeneca ja Pfizeri süstid «pakkusid palju madalamat kaitset sümptomaatilise nakkuse vastu», võrreldes deltavariandiga.

Tõhustusdoos suurendas seda kaitset märkimisväärselt 70–75 protsendini, kuid ameti sõnul tuleb väikese suurusega valimitesse suhtuda ettevaatlikult.

Boris Johnson
Boris Johnson Foto: AFP PHOTO/PRU/SCANPIX

Peaminister Boris Johnson teatas kolmapäeval paljudest karmimatest piirangutest, mida ta nimetas «plaaniks B», sealhulgas kohustuslik maskikandmine muuseumides, teatrites ja kinodes alates reedest ning soovitus kodus töötamiseks alates esmaspäevast.

Alates kolmapäevast peavad inimesed rahvarohketes kohtades (nt ööklubides ja staadionidel) toimuvatel üritustel osalemiseks näitama Covidi tõendeid.

Ühendkuningriigis on viiruse tõttu hukkunute arv Euroopas üks suurimaid – 146 255, samas kui surmajuhtumite arv pole viimase nädala jooksul tõusnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles