Prantsusmaal on liikvel 110 000 võltsitud vaktsiinipassi

Copy
Vaktsineerimistõend.
Vaktsineerimistõend. Foto: Erik Prozes

Prantsusmaal on liikvel umbes 110 000 võltsitud vaktsiinipassi ning nende tegijate ja kasutajate suhtes on algatatud sadu juurdlusi, ütles siseministeerium neljapäeval.

Tervisepassi, mis näitab koroona vastu vaktsineeritustm tõve läbipõdemist või hiljutist negatiivset testi, nõutakse Prantsusmaal ühistranspordis, restoranides ja kultuuriüritustel.

Politsei on võltsdokumentide tegijaid ja kasutajaid uurides avastanud, et mitmel juhul on asjaosalised tervishoiutöötajad, ütles siseminister Gérald Darmanin.

«Võltsitud tervisepasside probleem on see, et sageli on need valminud koostöös päris arstide ja õdedega,» ütles minister telekanalile France 2. Seetõttu on rikkumist väga raske tõestada.

Sestpeale kui koroonapass avalikus elus kohustuslikuks sai, on võltspasside asjus käima pandud 400 juurdlust ja kinni peetud umbes 100 inimest, ütles Darmanin.

Neid ähvardab kuni viieaastane vanglakaristus, hoiatas ta, lisades, et mõni ongi juba tegelikult või tingimisi vangi mõistetud.

Novembris esitati süüdistus arstile, kes väidetavalt müüs Pariisi piirkonnas inimestele vähemalt 220 võltsitud tervisepassi.

Darmanini arvates võiksid võimud halastada võltspassi omanikele, kes loobuvad sellest ehtsa vaksiinipassi vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles