Saksamaa plaanib uusaastapidudel osalejate arvu piirata kümneni

Copy
Saksamaal registreeriti esmaspäeval pea 16 000 uut nakkusjuhtu. Nakkuste tõusu kardetakse omikrontüve tõttu.
Saksamaal registreeriti esmaspäeval pea 16 000 uut nakkusjuhtu. Nakkuste tõusu kardetakse omikrontüve tõttu. Foto: Filip Singer/Epa/Scanpix

Saksamaa kavatseb kehtestada uuaastapidudele 10 osaleja piirangu, selgus esmaspäeval nähtud valitsuse dokumendist, millega kavatsetaks omikroni leviku tõkestamiseks piiranguid karmistada.

AFP nähtud valitsuse ettepaneku kohaselt tahab Berliin sulgeda ööklubid alates 28. detsembrist ning vähendada veelgi suursündmustele lubatavate inimeste arvu. Valitsus on välistanud karmide liikumispiirangute kehtestamise enne jõule.

Dokument sisaldab ka ettepanekut eraviisiliste koosviibimiste osalejate arvu piiramiseks. Vaktsineeritud või viiruse läbi põdenud inimesed võivad külla kutsuda vaid kümme inimest. See on spetsiaalselt uusaasta pidustusteks kavandatav meede.

Ka külalistel peab olema viiruse suhtes immuunsus, seisab dokumendis.

«Uusaastapidustused suure hulga osalejate arvuga on praeguses olukorras õigustamatud,» seisab dokumendis.

Vaktsineerimata inimesed võivad suhelda vaid kuni kahe teise inimesega.

Alla 14-aastaseid lapsi reeglid ei puuduta.

Ettepanekuid arutatakse teisipäeval 16 Saksa liidumaa juhiga.

Saksa föderaal- ja kohalikud juhid kavatsevad kutsuda kodanikke üles vabatahtlikult vähendama kontakte jõulude ajal ning elutähtsa taristu juhte kutsuti üles olema valmis erakorraliseks olukorraks, juhul kui haiguse tõttu tekib tööjõupuudus.

Saksamaa suutis aeglustada deltavariandist põhjustatud neljandat viiruselainet, seda osaliselt tänu tõhustusdoosidele.

Saksamaal registreeriti Robert Kochi instituudi andmeil esmaspäeval pea 16 000 uut nakkusjuhtu, mis on oluliselt vähem, kui novembri lõpus tuvastatud 75 000 nakkusjuhtu ööpäevas.

Nüüd kardetakse nakkuste tõusu omikrontüve tõttu, mis on kiiresti levinud üle maailma ja põhjustanud nakkuste arvu järsku tõusu.

«Juhul, kui omikron jätkab Saksamaal levikut nii nagu siiani, siis haigestub märkimisväärne osa elanikkonnast ja/või läheb karantiini samaaegselt,» seisis Saksa valitsuse ekspertide kogu nädalavahetusel koostatud ülevaates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles