Maailma Terviseorganisatsiooni väljakuulutatud koroonapandeemia tõi kaasa piirangud ja isoleerituse ning igapäevarutiini ja sotsiaalsete kontaktide katkemise. See on tekitanud laialdast stressi, mille vastu on paljud otsinud lohutust toidust, sattudes toidusõltuvuse küüsi, on uuringutes täheldatud.
Tellijale
Pandeemia on soodne pinnas toidusõltuvuse tekkimiseks
Pikkade stressiperioodide korral jääb keha võitle-või-põgene olekusse, mis tõstab inimese motivatsiooni süüa. Stressiperioodil vabastab keha palju stressihormooni kortisooli, mis suurendab isu just soolaste, magusate ja kõrge rasvasisaldusega toitude järele. Need toidud vähendavad inimese üldist stressitaset, millest tuleneb ka termin «lohutustoidud». Nii hakkab inimene seostama stressi ja emotsioone lohutustoiduga, sattudes toidusõltuvusse.
Rahvusvahelisest veebiküsitlusest 2020. aasta aprillis selgus, et kuigi isoleerimine on rahvatervise kaitsmiseks vajalik meede, vähendab see kehalist aktiivsust ja halvendab toitumiskäitumist tervist kahjustavas suunas, tõstes kehakaalu.