Eesti kodanikel tuleb Soome piiril taas ette näidata negatiivne koroonatest (7)

Copy
Soome peaministri Sanna Marini sõnul on vaja koroonapiiranguid karmistada.
Soome peaministri Sanna Marini sõnul on vaja koroonapiiranguid karmistada. Foto: Johanna Geron/REUTERS

Soome peaminister Sanna Marin teatas teisipäeva õhtul pärast valitsuse seitsmetunnist istungit koroonapiirangute karmistamisest. Alates 28. detsembrist tuleb Euroopa Liidu kodanikel näidata piiriületusel negatiivset koroonatesti. 

Negatiivset koroonatesti tuleb näidata ka neil, kellel on täielik vaktsineerimiskuur tehtud. Test peab olema tehtud viimase 48h jooksul.

Nagu ka viimase piirikontrolli ajal, ei pea tõendit näitama Soomes alaliselt elavad välismaalased ega Soome kodanikud. Niisamuti inimesed, kes saabuvad riiki perekondlikel või isiklikel põhjustel. 

See meede on jõus 16. jaanuarini.

Mitmed piirangud

Restoranid ja baarid peavad 24. detsembril uksed sulgema kella 22, toitlustamine lõpetatakse tund varem. Lahtiolekuaega ei ole võimalik pikendada ka koroonapassidega, rõhutas Soome peaminister Sanna Marin.

«Me peame võtma seda olukorda tõsiselt ja reageerima vastavalt,» põhjendas ta. 

Alates 28. detsembrist kehtestatakse kolmeks nädalaks piirangud võõrustamissektoris ja alkoholimüügile. Marin kinnitas, et valitsus alustab ettevalmistusi toetuspaketi koostamiseks, et kompenseerida piirangute mõju.

Ülikoolidel soovitatakse minna üle distantsõppele.

Soomes tuvastati viimase ööpäevaga 2042 uut koroonanakkuse juhtu, kahe nädalaga on neid registreeritud umbes 23 100, mis on pea 5800 võrra rohkem, kui sellele eelnenud kahel nädalal.

Soomes on kogu pandeemia vältel saanud koroonadiagnoosi 221 292 inimest, Covid-19 tõttu on surnud 1495 inimest.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles