Eesti migreeniäpp käivitas kliinilise uuringu

PM Tervis
Copy
Neuroloog Mark Braschinsky tõdeb, et stress mõjub inimestele erinevalt, mõnel hakkab pea valutama hoopis lõdvaks lastes. Stressi puhul on aga teada, et aju sünteesib teatud aineid rohkem, teatuid vähem. Selline ebakõla võib vallandada atakke nendel, kel esineb migreen või pingetüüpi peavalu. FOTO: Margus Ansu
Neuroloog Mark Braschinsky tõdeb, et stress mõjub inimestele erinevalt, mõnel hakkab pea valutama hoopis lõdvaks lastes. Stressi puhul on aga teada, et aju sünteesib teatud aineid rohkem, teatuid vähem. Selline ebakõla võib vallandada atakke nendel, kel esineb migreen või pingetüüpi peavalu. FOTO: Margus Ansu Foto: Margus Ansu

Migrevention asutati 2020. aasta varakevadel eesmärgiga välja arendada digitaalne terviselahendus, mis võimaldaks migreeniravi distantsilt. Esimene osa rakendusest käivitati tänavu märtsis, nüüd alustas Migrevention Tartu Ülikooli kliinikumis kliinilist uuringut ja kaasas ka esimese iduinvesteeringu.

Arendustöösse on kaasatud nii neuroloogid ja psühholoogid kui ka pikaajalised migreenipatsiendid ning eesmärk on pakkuda tõenduspõhist ravi pakkuv platvorm.

Ettevõtte asutaja ja tegevjuhi Katrina Laksi sõnul kannatab migreenihoogude all ainuüksi Eestis hinnanguliselt üle 200 000 inimese, kellest ravile jõuab aasta jooksul vaid kuni üks protsent. «Meie lahendus võimaldab aidata 10 korda rohkem peavaludega patsiente ning seeläbi pakkuda tulevikus ravivõimalust kõikidele, kes migreenist tingitud sagedaste peavaluhoogude all kannatavad. Arendame süsteemi, mis võimaldaks nii jälgida ja ennetada peavaluhoogusid kui ka pakkuda teaduspõhistest soovitustest lähtuvalt ravi,» ütles Laks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles