Soomes on tõhustusdoosi saanud ligi miljon inimest (3)

Copy
Tõhustusdoos.
Tõhustusdoos. Foto: Tairo Lutter

Soomes on kolmanda koroonavaktsiini annuse saanud 960 000 inimest ehk 19,7 protsenti vähemalt 12-aastastest elanikest, teatas laupäeval terviseamet.

Vähemalt üks vaktsiiniannus on manustatud 87,8 protsendile ja kaks annust 83,6 protsendile vähemalt 12-aastastest elanikest.

Kolmapäeval teatasid tervishoiuametnikud, et lapsi vanuses 5-12 loodetakse hakata vaktsineerima vahetult pärast jõule. Soome pere- ja sotsiaalministri Krista Kiuru sõnul loodetakse praegu võtta kasutusele erinevaid meetmeid, et omikrontüvi ei saaks valdavaks kogu riigis. «Me püüame võita aega tagamaks, et omikron ei kujuta endast tõsist riiklikku ohtu,» sõnas ta.

Soomes tuvastati 23. detsembril ööpäevaga 3000 uut koroonanakkuse juhtu, mis on kõrgeim näitaja kogu pandeemia jooksul.

Soomes kehtestati piirangud viiruse takistamiseks

Alates 28. detsembrist tuleb kõikidel Soome reisijatel esitada riiki sisenemisel lisaks vaktsineerimistõendile või Covidi läbipõdemise tõendile ka negatiivne Covid-testi tõend (aktsepteeritavad nii PCR-testid kui ka antigeeni testid).

Negatiivse testi tõendi esitamise nõue kehtib kõigile reisijatele alates 16. eluaastast. Erandiks on Soome kodanikud ja alalised elanikud, kellel on jätkuvalt õigus Soome siseneda ka testita ja teha test pärast saabumist oma kodukohas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles