Prantsusmaal ei pea noored naised rasestumisvastaste vahendite eest maksma

PM Tervis
Copy
Beebipillid on üheks levinumaks rasestumisvastaseks vahendiks.
Beebipillid on üheks levinumaks rasestumisvastaseks vahendiks. Foto: Shutterstock

Prantsusmaal ei pea 18-25-aastased naised alates esimesest jaanuarist 2022 enam rasestumisvastaste vahenite eest maksma, kirjutab Medical Xpress

Paljudele naistele terves maailmas valmistab probleeme rasestusvastaste vahendite soetamine. Prantsusmaa on võtnud vastu seaduse, et tagada 18-25-aastastele tasuta rasestumisvastased vahendid. 

Skeem, millest võib kasu saada kolm miljonit naist, hõlmab pillide, rasestumisvastaste plaastrite, emakasiseste spiraalide ja muude steroidhormoonidest koosnevate vahendite hüvitamist. 

Alaealistele olid vahendid ka varem tasuta, kuid nüüd tõstis Prantsusmaa vanusepiiri 25 eluaastani. Ka mitmed Euroopa riigid, sealhulgas Belgia, Saksamaa, Holland ja Norra, pakuvad teismelistele tasuta rasestumisvastased vahendeid. Suurbritannias on vahendid kõigile tasuta. 

See samm on osa president Emmanuel Macroni valitsuse meetmetest, et tugevdada naiste õiguseid ja leevendada vaesust noorte inimeste seas. 

USAs andis endine president Barack Obama allkirja tervishoiureformile, et tagada ravikindlustusega inimestele tasuta juurdepääs rasestumisvastastele vahenditele. Tema mantlipärija Donald Trump aga tühistas meetme, võimaldades tööandjatel loobuda vahendite pakkumisest usulistel põhjustel. 

Poola konservatiivne valitsus on võitluses rasestumisvastaste vahenditega piiranud tugevalt juurdepääsu erakorraliste rasestumisvastaste vahenditele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles