Saksamaal kulub vaktsineerimiskohustuse kehtestamiseks mitu kuud

Copy
Vaktsineerimine.
Vaktsineerimine. Foto: Shutterstock

Saksamaa võimuparteid panevad kohustusliku koroonaviiruse vastase vaktsineerimise kavadele pidurit, öeldes, et seadusandjatel võib kuluda kuid, enne kui vaidlusi tekitavat meedet saab parlamendis korralikult arutada.

Berliini päevaleht Tagesspiegel tsiteeris pühapäeval sotsiaaldemokraatide parlamendifraktsiooni aseesimeest Dirk Wieset, kes ütles, et Bundestagi eesmärk peaks olema viia vaktsiinikohustuse arutelud lõpule 2022. aasta esimeses kvartalis.

Roheliste parlamendifraktsiooni juht Britta Hasselmann ütles Funke meediagrupile, et esimesed debatid peaksid aset leidma jaanuari lõpus.

Kuna veebruaris on parlamendiistungeid vähe, siis tähendab see, et alamkoda ei suuda seadust enne märtsi lõppu vastu võtta. Liidumaade esindajatest koosnev Bundesrat saab teema juurde tulla aprillis, mis tähendab, et jõustuda saab see kuu aeg hiljem.

Tagesspiegeli järgi nihkuks seaduse rakendamine veel edasi juunisse, kuni saavad korda tehnilised tingimused, näiteks üleriigiline vaktsiiniregister.

Nädalalehes Bild am Sonntag pühapäeval avaldatud küsitluse järgi toetab kaks kolmandikku sakslastest vaktsineerimiskohustust ja kolmandik on selle vastu.

Vaktsineerimiskohustust vastustavad mõned valitsuskoalitsiooni kuuluvad vabad demokraadid, aga ka Saksamaa endine tervishoiuminister, kes lubas eelmisel suvel üldist vaktsiinikohustust mitte kehtestada.

Poliitilisel tasandil on kokku lepitud, et selles küsimuses lähtuvad saadikud oma südametunnistusest, mitte ühe või teise partei seisukohast.

Võimalik vaktsiinikohustus on vaktsiinivastaseid protestijaid veel enam üles kütnud ja mõned protestid on ka vägivaldseks läinud.

72 protsenti sakslastest on koroona vastu «täielikult vaktsineeritud» ning 42,3 protsenti on saanud lisaks tõhustusdoosi.

Haiguste kontrolli agentuuri järgi tuvastati Saksamaal viimase 24 tunni jooksul 36 552 uut koroonanakatumist ja 77 inimest suri selle haiguse tagajärjel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles