Iisraeli peaminister: omikroni peatamatus ei ole põhjus hüsteeriaks (1)

Copy
Iisraeli peaminister Naftali Bennett.
Iisraeli peaminister Naftali Bennett. Foto: ABIR SULTAN

Iisraeli peaminister Naftali Bennett püüdis teisipäeval rahustada inimesi seoses riigis kiirelt leviva koroonaviiruse omikronvariandiga, öeldes, et valitsus tuleb kriisihaldamisega paremini toime kui enamik teisi riike ning hüsteeriaks pole põhjust.

Bennett ütles õhtusel pressikonverentsil, et Iisrael murendab koroonaviiruse peatamatut tormi, kaitstes kõige haavatavamaid inimesi ning hoides majanduse avatuna. Ta kutsus ka inimesi võtma isikliku vastutuse ning kaitsma ennast, lapsi ja eakaid sugulasi.

Iisraelis on saanud neljanda vaktsiinidoosi juba rohkem kui 400 000 inimest, peamiselt üle 60-aastased, ning haiglad on valmis raskeid haigeid vastu võtma. Bennetti sõnul näitavad need sammud, et olukord on kontrolli all.

«Ei ole kohta paanikaks. Ei ole kohta hüsteeriale. Me saame sellest koos üle,» kinnitas ta ja lisas, et valitsus tegeleb kriisiga õigel ja vastutustundlikul viisil.

Bennett esines pärast seda, kui Iisraeli telekanali Channel 12 küsitlus näitas, et ligi kaks kolmandikku iisraellastest arvab, et valitsus ei ole kriisi haldamisega hästi hakkama saanud.

Peaminister on hoiatanud, et 9,4 miljoni elanikuga riigis võib koroonaviiruse omikronvariandiga nakatuda kaks kuni neli miljonit inimest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles