Putin: Venemaal on kaks nädalat aega omikronilaineks valmistuda

Copy
Koroonaviirus.
Koroonaviirus. Foto: Shutterstock

Vene president Vladimir Putin ütles kolmapäeval, et riigil on kaks nädalat aega valmistuda koroonaviiruse omikrontüvest põhjustatud uueks nakkuslaineks, mille eest hoiatas Maailma terviseorganisatsioon (WHO).

Venemaa on tühistanud peaaegu kõik koroonapiirangud, ehkki nakatumine on viimasel ajal hakanud taas kasvama ja sagenenud on ka omikrontüve juhtumid.

«Me näeme, mis maailmas juhtub,» ütles president kolmapäeval valitsuse istungil. «Meil on valmistumiseks vähemalt kaks nädalat.»

Piirkonna- ja riigivõimud peavad astuma samme uue koroonatüve mõju vähendamiseks, ütles Putin ja andis peaminister Mihhail Mišustinile käsu vaktsineerituse taset tõsta.

President avaldas arvamust, et Vene vaktsiin Sputnik-V on võib olla tõhusam kui mujal maailmas kasutatavad koroonavaktsiinid.

WHO hoiatas teisipäeval, üle poole Euroopa elanikest nakatub järgmise kahe kuu jooksul koroonaviiruse omikrontüvega, kui selle levik senise hooga jätkub.

Venemaa väljus alles äsja Covid-19 deltatüve põhjustatud nakkuspuhangust, millega kaasnes suur suremus. Ainuüksi novembris suri koroonasse 87 000 inimest, kogu pandeemia ohvrite arv ulatub üle 600 000.

Venemaal on koroona vastu vaktsineeritud alla poole 146 miljonist elanikust, ehkki kodumaine vaktsiin on kõigile kättesaadav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles