Eestis suri eelmisel nädalal gripi tagajärjel kolm inimest

PM Tervis
Copy
Tänavu on esimene aasta, kus riigi kulul saavad gripi vastu vaktsineerida kõik üle 65-aastased inimesed.
Tänavu on esimene aasta, kus riigi kulul saavad gripi vastu vaktsineerida kõik üle 65-aastased inimesed. Foto: Margus Ansu

Eestis kinnitati laboratoorselt möödunud nädalal 71 A-gripiviiruse juhtu. Terviseameti andmetel ringleb Eestis alatüüp H3, millega seotud grippi haigestumise kulgu loetakse raskemaks ja seda just kõrgenenud tüsistuste ning suremuse ohu tõttu eriti vanemealiste inimeste seas.

Haigestumuse intensiivsust saab kogu Eesti kohta hetkel hinnata veel madalaks ning gripilevikut lokaalseks. Tallinnas, Ida-Virumaal, Narvas ja Järvamaal võib hinnata haigestumuse intensiivsust keskmiseks ja viiruse levikut piiratuks. Teistes maakondades registreeritakse üksikuid gripiviirusega seotud juhtumeid.

Vaatamata sellele, et viiruse levik on veel piiratud, hakkas hospitaliseeritute arv kasvama. Hooaja algusest on vajanud haiglaravi 39 (eelmisel nädalal 9) gripiviirusega patsienti, enamasti lapsed vanuses 0-4 ja inimesed vanuses 65+.

Haiglate andmetel registreeriti esimesed gripist tingitud surmajuhud. Suri kolm inimest, kõik üle 70-aastased ning tõsiste kaasuvate haigustega. Keegi ei olnud gripi vastu vaktsineeritud.

Registreeritud on mitu gripiviirusega seotud puhangut Tallinnas, Ida-Virumaal ja Narvas.

Kokku on hooaja algusest laboratoorselt kinnitatud grippi 356 korral, kõik olid A-gripiviirused alatüübiga A(H3).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles