Šotimaa leevendab koroonapiiranguid

Copy
Diskopall
Diskopall Foto: Dustin Tramel / Unsplash

Šotimaa teatas teisipäeval koroonaviiruse piirangute leevendamisest, kuna jõulude ajal omikronvariandi levikuga rekordiliselt kõrgeks kasvanud nakkuste arv on jätkuvalt langemas.

Samm astutakse ajal, mil ka Wales alustas koroonapiirangute leevendamist ja Inglismaa teatas, et astub sarnased sammud tõenäoliselt järgmisel nädalal.

Šotimaal avatakse ööklubid ning lauateeninduse nõuded alkoholi pakkuvates asutustes ei kehti alates esmaspäevast, ütles Šoti esimene minister Nicola Sturgeon.

Samuti tühistatakse juhised, mille järgi tuleks pidada kinni kolme majapidamise reeglist siseruumides toimuvate kogunemiste puhul. Osalejate arvule seatud piirangud õues toimuvatel üritustel tühistati esmaspäeval.

Nakkuste arv on jätkuvalt kõrge, ütles Sturgeon.

«Selleks, et viirusega nakatumise ohtu minimeerida, oleks meie kõigi jaoks mõistlik olla jätkuvalt ettevaatlik oma sotsiaalelus,» lisas ta.

Vaktsiinipassi nõuet ei pikendata, kuid inimestel palutakse jätkuvalt teha tööd kodust.

ÜK tervishoiuminister Sajid Javid ütles teisipäeval, et on ettevaatlikult optimistlik selle suhtes, et koroonapiiranguid saab Inglismaal järgmisel nädalal «märkimisväärselt vähendada».

«Meil on haiglaravi juhtumite haripunkt juba olnud,» ütles ta parlamendis.

Walesi valitsus teatas, et COVID-19 juhtumite vähenemine intensiivravis tähendab, et lähinädalatel võib langetada ka oma ohutaset.

Nädalavahetusel tõsteti väliüritustel osalejate arvu ülempiiri Walesis 50-lt 500-le.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles