Üle 200 vähekindlustatud pere saab annetusena vitamiine

PM Tervis
Copy
Vitamiinid. Pilt on illustreeriv.
Vitamiinid. Pilt on illustreeriv. Foto: Eero Vabamägi/Postimees/Scanpix Baltics

Apteekide frantsiisikett Apotheka andis eelmisel nädalal Toidupangale üle puudustkannatavatele peredele annetatud tervisetooted. Toidulisandid ja vitamiinid jõuavad ligi 225 abivajajast pereni.

«Eluks vajalike toitainete parimaks allikaks on täisväärtuslik toit, kahjuks madala sissetulekuga perekonnad ei suuda sageli tagada oma pereliikmetele täisväärtuslikku ja mitmekesist toitumist. Siin saame meie appi tulla ja panustada abivajajate tervise toetamisse,» sõnas Apotheka frantsiisijuht Marika Pensa. Tema kinnitusel ei jää koostöö Toidupangaga Apothekale ühekordseks projektiks, vaid jätkub ka edaspidi, sest probleem ära ei kao.

Toidupanga hinnangul on oodata käesoleval aastal ligi 30-protsendilist abivajajate kasvu. «Üleüldine hinnatõus ja koroonast tingitud muutused on kasvatanud nende inimeste hulka, kes vajavad hakkama saamiseks meie abi ja tuge. Ühe nädala jooksul aitame umbes 14 000 vähekindlustatud inimest üle terve Eesti,» kommenteeris Eesti Toidupanga tegevjuht Piet Boerefijn.

Toidupank annab oma panuse nii üksikvanemate, paljulapseliste perede kui eakamate inimeste toidulauale. Lisaks toidule aitab Toidupank erinevate esmatarbekaupade jagamisega. Saadav abi võib olla nii ühekordne kui pikemaajalien. Abi saamine käib läbi sotsiaaltöötaja, kohaliku omavalitsuse või heategevusorganisatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles