Külmuta stress? Alternatiivsed võimalused, kuidas hakata ärevust ravima

PM Tervis
Copy
Kosmoses virtuaalreaalsuses
Kosmoses virtuaalreaalsuses Foto: sripfoto / Shutterstock

Iga mööduva aastaga tundub, et maailm muutub järjest keerulisemaks ja areng kiiremaks, kuid see põhjustab ka paljudel inimestel ületöötamist ja läbipõlemist. Kuidas leida leevendust?

Ameerika ärevuse- ja depressiooniühing väidab, et umbes üks kolmest täiskasvanust kogeb elus ärevushäireid.

Abi saamiseks oleks mõistlik pöörduda spetsialistide poole. Siiski võivad leevendust pakkuda ka alternatiivsed meetodid. Järgnevad vahendid ei pruugi olla nii tõhusad kui spetsialistiga konsulteerimine, kuid need võivad ärevuse vähendamisel samuti abiks olla, vahendab Neoscope. 

1. Meditatsioon 

Meditatsioon on viimasel ajal populaarsust koguv tegevus. Teadlased Johns Hopkinsi ülikoolis isegi tõestasid, et meditatsioon suutis leevendada mõningaid ärevuse ja depressiooni sümptomeid sama palju kui antidepressandid.

Meditatsiooniga tegelemiseks pead suutma panna kõrvale natuke oma ajast iga päev, kuid protsessi lihtsamaks tegemiseks võid kasutada erinevaid meetodeid. Populaarsemad rakendused mediteerimise toetamiseks on Headspace, Insight Timer ja Smiling Mind.

2. Virtuaalne reaalsus 

Virtuaalse reaalsuse kasutamine ärevuse vähendamisel on uus meetod. Berkeley heaoluinstituut lõdvestab kasutajat virtuaalse keskkonna abil. See koosneb rakendustest, mis varieeruvad sügava hingamise harjutustest kuni kosmose simulatsioonideni, aidates kasutajal kogeda uusi ja rahulikke keskkondi oma diivanil.

3. Sensoorne tühjus – floating-kamber

Floating-kamber on pime keskkond, mis on pooleldi täis soolast vett. Ühtlane temperatuur kambris kaotab tunnetatava piiri vee ja õhu vahel ning laseb segamatult lõõgastuda. Kambris olemine tekitab tunde nagu hõljuksid tühjuses, lastes mõistusel puhata.

4. Krüoteraapia

Krüoteraapia on kabiin, kus langetatakse temperatuur -110 kuni -150 °C juurde, seanss kestab kaks kuni kolm minutit. Seda protseduuri võib teha iga päev pärast rasket füüsilist sooritust või lihtsalt ennetavana või taastava teraapia eesmärgil. Krüoteraapia peaks aitama põletada kaloreid ja jätma keha lõdvestunud olekusse, piltlikult öeldes külmutades stressi ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles