Loe, miks vaatamata nakatumiste kasvule leevendatakse Iisraelis piiranguid juba 6. veebruarist

, ajakirjanik
Copy
Nakatumise kasvades on Iisraeli koolides kasutusse võetud kaitsemaskid.  2. veebruari seisuga on Iisraelis Covid-19 põhjustatult surnud 8226 inimest. 100 tuhande elaniku  khta on seda 1,5 korda vähem kui Eestis. Fotol AMIT Modni Gümnaasiumi õpilased 31. jaanuaril sel aastal.
Nakatumise kasvades on Iisraeli koolides kasutusse võetud kaitsemaskid. 2. veebruari seisuga on Iisraelis Covid-19 põhjustatult surnud 8226 inimest. 100 tuhande elaniku khta on seda 1,5 korda vähem kui Eestis. Fotol AMIT Modni Gümnaasiumi õpilased 31. jaanuaril sel aastal. Foto: GIL COHEN-MAGEN / AFP / SCANPIX

Iisraelis hakkas hetkel nakatunuks loetavate arv omikroni leviku tõttu tõusma jaanuari alguses, saavutas haripunkti 26. jaanuaril ning hakkas siis kahanema.
Ometi loobutakse osadest piirangutest juba 6. veebruaril.  

Uute, lisanduvate nakkusjuhtumite arv 2. veebruari hommikuse seisuga kasvas, kuid kuna tervenejaid oli palju, on tegu siiski langustendentsiga. Nakkuskordaja R tõusis vahepeal kaheni aga oli jaanuari lõpuks kukkunud 0,91 peale. Kuidas mõjutab nakatumisnumbreid uus omikroni variant BA.2, mis on ka Iisraeli jõudnud ning on taanlaste andmetel veel nakkavam kui omikroni BA.1 variant, pole muidugi veel teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles