Mida pidada silmas multivitamiinide võtmisel?

Ly-Marleen Tamme
, Terviseportaali reporter
Copy
Vitamiine saab inimene tasakaalustatud ja mitmekesisest toidust. Teatud juhtudel aitavad puudujääke vältida toidulisandid.
Vitamiine saab inimene tasakaalustatud ja mitmekesisest toidust. Teatud juhtudel aitavad puudujääke vältida toidulisandid. Foto: Shutterstock

Eale, soole või konkreetsele tervisemurele mõeldes kokku pandud vitamiinisegu teeb multivitamiinidest populaarse lahenduse tervise toetamiseks. Benu apteegi farmatseut Lauri Baar selgitab, missugused on multivitamiinide eelised, kellel on nende tarvitamisest kõige rohkem kasu ning mida vitamiinisegusid võttes silmas peaks pidama.

Baari sõnul on multivitamiinide ehk vitamiinide segu tarvitamise eeliseks soodsam hind ja mugavus, sest neis on olemas kõik vajalikud ained vastavalt inimese eale või soole, eridieedist või haigusseisundist lähtuvast vajadusest.

Enim kasutatakse farmatseudi sõnul multivitamiine, kus on optimaalses koguses vajaminevaid vitamiine tervele inimesele. «Lisaks on spetsiaalse kohandatud vitamiinide sisaldusega preparaadid näiteks diabeetikutele, aga levinud on ka kindlale organsüsteemile mõeldud vitamiinide segud: silmavitamiinid, kognitiivsete funktsioonide ehk niiöelda mäluvitamiinid, iluvitamiinid juustele ja nahale ning muud,» loetleb Baar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles