Eelmisel nädalal lisandus 1051 A-gripiviiruse juhtu

BNS
Copy
Gripp ei ole kuhugi kadunud.
Gripp ei ole kuhugi kadunud. Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane

Grippi haigestumine püsib stabiilsena - eelmisel nädalal lisandus 1051 A-gripiviiruse juhtu.

Möödunud nädalal pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 10 871 inimest, neist 27 protsenti olid lapsed. Võrreldes eelmise nädalaga kasvas arstide poole pöördunute üldarv 30 protsendi võrra. Kõige enam pöördumisi oli Pärnumaal, Ida-Virumaal, Raplamaal, Tartumaal ja Viljandimaal.

Laboratoorselt kinnitati möödunud nädalal 1051 gripijuhtu. Gripiviirustest tingitud haigestumuse osakaal langes 28,5 protsendi võrra kõikides vanusrühmades.

Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse esialgsetel andmetel vajas eelmisel nädalal haiglaravi 21 gripiviirusega patsienti, nädal varem vajas haiglaravi 12 inimest. Hooaja algusest on gripi tõttu hospitaliseeritud 104 patsienti.

Käesoleva hooaja jooksul on gripist tingitud tüsistuste pärast surnud kolm inimest, vanuses üle 70-aasta ning tõsiste kaasuvate haigustega. Keegi ei olnud gripi vastu vaktsineeritud.

Kokku on hooaja algusest laboratoorselt kinnitatud 4269 gripijuhtumit. Terviseameti andmetel ringleb Eestis A-gripiviiruse alatüüp (H3). Selle viiruse alatüübiga seotud grippi haigestumise kulgu loetakse raskemaks ja seda just kõrgenenud tüsistuste ning suremuse ohu tõttu eriti vanemealiste inimeste seas.

Euroopa regioonis grippi haigestumine püsib stabiilsena. Gripiseirevõrgustiku andmetel on Euroopa regioonis ringlemas peamiselt A(H3) gripiviirused. Praeguseks on avastatud üksikuid A(H1N1)pdm09- või B-gripiviirused, aga ei saa välistada muutust viiruste ringlemises hooaja teisel poolel, kus näiteks domineerivaks saavad ja haigestumise kasvu hakkavad mõjutama A(H1N1) pdm09 gripiviiruse alatüüp või B-gripiviirus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles