Vaimse kurnatuse vastu aitavad vitamiinid

PM Tervis
Copy
Head suhted on üks vaimse heaolu alustalasid.
Head suhted on üks vaimse heaolu alustalasid. Foto: Peaasi.ee

Peaasi.ee julgustab viie nädala jooksul kõiki enda vaimset tervist turgutama viie «vitamiini» abil.

Peaasi.ee kutsub sarnaselt eelmise kevadega kaasa vaimse tervise vitamiinikuurile. Kuuri jooksul saab võtta kasutusse lihtsad nipid, mis vaimset tasakaalu luua aitavad. Tegevused on jõukohased kõigile ning neid saab kaasa teha igaüks.

Peaasi.ee vitamiinikuur kestab 28.veebruarist – 3.aprillini. Igal nädalal võetakse fookusesse üks vaimse tervise vitamiini komponentidest, antakse kõigile võimalus vaimse tervise vitamiinide taset Peaasi.ee veebis testida, jagatakse soovitusi, kuidas vaimse tervise tasakaalu parandada ning kutsutakse iga nädal ette võtma midagi, mis häid emotsioone tekitab.

«Ülemaailmne tervisekriis on tekitanud inimestele suure stressikoorma. Ärevad uudised maailmast ei aita stressivabadusele kuidagi kaasa ning üha enam kuuleme enda ümbert, et inimesed ei jaksa ja ei taha enam midagi iseenda heaks ette võtta. Unistamine ja toredate ettevõtmiste plaanimisel peab arvestama nende ärajäämise suure tõenäosusega,» tõdes Peaasi.ee tegevjuht Anna-Kaisa Oidermaa.

«Tänavu asetame rõhu positiivsete emotsioonide loomisele ja suhete tugevdamisele. Eriti on oodatud meie vitamiinikuuriga liituma lasteaiarühmad, klassid, ülikoolikursused ja meeskonnad ettevõtetes, muidugi ka pered ja sõpruskonnad. Ühiselt tegutsedes on motivatsiooni kergem leida ja vitamiinide mõju avaldub kiiremini,» sõnas Oidermaa.

«Loodame, et ühine tegutsemine tõmbab kaasa ka mehi, sest eelmistel vitamiinikuuridel on nende osalus võrdlemisi tagasihoidlikuks jäänud. Samas pole põhjust arvata, et sugu vaimse tervise tasakaalu hoidmisele kuidagi piiranguks peaks olema.»

Viis vaimse tervise vitamiini on:

  • head suhted

  • tasakaalustatud toitumine

  • uni ja puhkamine

  • meeldivate emotsioonide kogemine

  • liikumine 

Vaimse tervise vitamiinikuuriga saab liituda juba praegu siin ja Peaasi.ee portaalis. Peaasi kutsub liituma ka Facebooki grupiga.

Sel aastal loositakse partnerite abil kuuris osalevatele lastele ning noortele välja ka auhindu. Teiste hulgas on loosiauhindade väljapanekusse panustanud juba Aura veekeskus, Just film, Tallinna loomaaed, Eesti rahva muuseum ja Slackline.ee. Vaimse tervise vitamiinikuuri rahastab tervisekassa.

MTÜ Peaasjad tegeleb vaimse tervise edendamise, probleemide ennetuse, varase sekkumise ja häbimärgistamise vähendamisega meie ühiskonnas. Peaasjad on pälvinud oma tegevusega 2020 aasta tervisesõbra tiitli ning presidendi sotsiaaltöö aastapreemia. MTÜ Peaasjad sai Kodanikuühiskonna aasta tegija 2020 aasta vabaühenduse tiitli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles