Iisrael väljub pandeemiapiirangutest

, ajakirjanik
Copy
Foto: Taghian Abod, Pexels
  • Nakatumine ja haigestumine on languses
  • Piirangud vähenevad

Kõrge vaktsineerituse tase lubab piirangutest kiiresti loobuda ilma raskeid tagajärgi kartmata.

Esmaspäevase seisuga oli Iisraelis 9 miljoni elaniku peale 1795 koroonahaiget, kellest 775 on raskes seisus. Teisipäevaks kahanes haiglaravi vajajate hulk 1632 inimese peale ja neist raskes seisus on 753. Haiglaravi vajajate hulk hakkas vähenema mõnda aega pärast nakatunute arvu kahanemist. Hea üldise vaktsineerituse taseme ja veel parema eakate vaktsineerituse taseme juures on see ka igati loogiline. Kõigist elanikest on ühe doosiga vaktsineerituid 72%, kahe doosiga vaktsineeritud 65% ja kolmega 48%. Eakamatest ja alates 40+ vanusest on kõik grupid 81 kuni 91% vaktsineeritusega (2 doosi). Vaktsineerimata eakamad inimesed tekitavad endiselt suurema osa haiglakoormusest. Nii on vaktsineerimata ja raskelt haigeid 60+ vanuserühmas 275  saja tuhande 60+ aastase kohta, aga täielikult vaktsineeritute seas on see hulk kõigest 23 saja tuhande 60+ inimese kohta. Ehk siis enam kui 11-kordne vahe.

6. veebruarist peab vaktsineerimispassi kasutama vaid kõrgendatud nakkusriskiga siseüritustel.

24. veebruarist ei pea iganädalast testi tegema põhikooli õpilased ja 10. märtsist ka algkoolide õpilased - lapsed on siiani olnud suurimad nakkusjuhtumite tekitajad, kuid nüüdseks on ka 5 kuni 11aastastest veerand vaktsineeritud. 

1. märstist - kui kõik läheb hästi - kaob vaktsineerimispassi kasutamise nõue ka  siseüritustel, kuid endiselt peab näitama negatiivset testitulemust näiteks enne vanadekodusse sisenemist. Samast kuupäevast peavad absoluutselt kõik turistid (nii vaktsineeritud kui mittevaktsineeritud) riiki sisenemiseks tegema PCR testi nii enne lennukipardale minekut kui maandumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles