Tugevda oma vastupanuvõimet vaimse tervise vitamiinikuuriga

PM Tervis
Copy
Vaimse tervise vitamiinid on head suhted, tasakaalustatud toitumine, uni ja puhkamine, meeldivate emotsioonide kogemine ning liikumine.
Vaimse tervise vitamiinid on head suhted, tasakaalustatud toitumine, uni ja puhkamine, meeldivate emotsioonide kogemine ning liikumine. Foto: Shutterstock

Täna saab Peaasi.ee eestvedamisel alguse vaimse tervise vitamiinikuur, mille raames võetakse luubi alla viis vitamiini, mis aitavad vaimset tervist tugevdada.

«Praegusel ajal oleks paslik meenutada, kuidas saime hakkama pea kaks aastat tagasi, mil meieni jõudis koroonaviiruse kriis. Kuigi oht oli teistsugune, võime tunda abitust, kontrolli kaotuse tunnet, viha ning hirmu tuleviku ees. Muidugi tuleb olla valmis ka halbadeks stsenaariumideks, kuid nendega ei saa pidevalt oma peas tegelema jääda, see võib nõrgestada meie vaimset vastupanuvõimet, mis on hädavajalik raskete aegadega toimetulekuks,» sõnas Peaasi.ee tegevjuht Anna-Kaisa Oidermaa.

«Keerulistel aegadel, mil kogeme enam raskeid tundeid, on meil võimalus nende leevendamiseks konkreetseid samme astuda. Keskendume vaimse tervise tugevdamisele ja iseenda eest teadlikult hoolitsemisele. Nii jaksame ka teistele paremini toeks olla. Jagame viie nädala vältel teaduspõhiseid nippe ja nõuandeid, kuidas oma vaimset vastupanuvõimet kasvatada,» lisas Oidermaa.

Viis vaimse tervise vitamiini on head suhted, tasakaalustatud toitumine, puhkus ja hea uni, positiivsete emotsioonide kogemine ning liikumine.

«Sellel aastal plaanime eriti keskenduda headele suhetele ning teadlikule positiivsete emotsioonide juurde toomisele meie ellu. Tunda on, et need on valdkonnad, mis kõige enam turgutust vajavad, eriti on meil vaja lootust ja ühiselt hakkamasaamise tunnet,» märkis Peaasi.ee tegevjuht.

Peaasi.ee vitamiinikuur kestab tänasest 3.aprillini. Igal nädalal võtame fookusesse ühe vaimse tervise vitamiini komponendi, anname kõigile võimaluse vaimse tervise vitamiinide taset Peaasi.ee lehel testida ning jagame soovitusi, kuidas vaimse tervise tasakaalu parandada. Igal nädalal ilmuvad Peaasi.ee Facebooki lehel vitamiiniminutite videod, milles eksperdid jagavad erinevaid nõuandeid ja nippe.

«Eriti suur rõõm on tõdeda, et oma osalemisest on juba teada andnud sadakond lasteaeda ja kooli. Lapsed ja noored vajavad tuge rohkem kui kunagi varem. Ka üle 300 ettevõtte, organisatsiooni ja riigiasutuse, kes sel aastal aktiivselt kaasa teevad, saavad näidata head eeskuju, kuivõrd tähtis oma kolleege hoida ning vaimsele tervise tugevdamisele tähelepanu pöörata.»

Vaimse tervise vitamiinikuuriga saab liituda SIIN.

Vitamiiniteavitust rahastab Tervisekassa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles