Vähk kadunud kuue päevaga!?

, ajakirjanik
Copy
Rice ülikooli bioinsener Omid Veiseh näitab oma laboris väljatöötatud rukkitera suurusi implantaate, mis töötavad kui vähiravimite tehased. Need suudavad hiirtega tehtud katsetes munasarja- ja kolorektaalvähi hävitada kõigest kuue päevaga.
Rice ülikooli bioinsener Omid Veiseh näitab oma laboris väljatöötatud rukkitera suurusi implantaate, mis töötavad kui vähiravimite tehased. Need suudavad hiirtega tehtud katsetes munasarja- ja kolorektaalvähi hävitada kõigest kuue päevaga. Foto: Jeff Fitlow, Rice University

Uus vähiravi metoodika on nutikas, kiirem ja väiksemate kõrvaltoimetega ning õpetab inimese enda immuunsüsteemi vähiga võitlema.

Teadlased kasutasid nööpnõelapea suurusi siirdatavaid kapsleid - "ravimitehaseid", et need eraldaks kehasse pidevalt suuri annuseid interleukiin-2. See on looduslik ühend, mis aktiveerib valgeid vereliblesid, et nood vähiga võitleks. Ravimeid tootvaid kapsleid saab siirdada väga väikesemahulise ühekordse operatsiooniga. Iga kapsel sisaldab rakke, mis on loodud tootma interleukiin-2.

Ravi metoodikat ja loomkatsete tulemusi kirjeldatakse ajakirjas Science Advances värskelt avaldatud uuringus, mille autoriteks on Omid Veiseh, Amanda Nash ja nende kolleegid Rice ülikoolist, Texase ülikooli MD Andersoni vähikeskusest, Virginia ülikoolist jm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles