Figuurisõbrad saatsid neile, kes soovivad vastlad tervislikult mööda saata, kaks retsepti, mille järgi võib igaüks kerge vaevaga ise peotoite valmistada.
Proovi teha figuurisõprade hernesuppi ja vastlakukleid
Hernesupp
(8 portsjonit)
500 g kuivatatud herneid
3 l vett
2-3 sl puljongimaitseainet
6-8 tera vürtsi või musta pipart
120 g suitsusinki
1 sibul
3 porgandit
1 tl õli
1 sl sinepit
Leota herneid mitu tundi või kogu öö rohkes vees. Kurna paisutatud herned ja loputa sõelal külma veega. Kalla suurde potti, lisa puljongimaitseaine, külm vesi ja vürtsid, keeda 1 tund. Haki sibul, lõika sink kuubikuteks, porgandid riivi või lõika väikesteks tükkideks ja prae kõik1 tl õlis läbi. Lisa supile, maitseta sinepi ja vajadusel soolaga. Keeda kuni herned on pehmed.
Vastlakuklid
(15 kuklit)
2,5 dl rasvata piima
50 g pärmi
3 sl suhkrut
soola
1 muna
1 tl kardemoni
6 dl nisujahu
40 g 60 % sulatatud margariini
Määrimiseks:
Muna
Täidis:
200 g külmutatud vaarikaid
3 sl suhkrut
1 dl vahustatavat vaniljekreemi
150 g rasvata maitsestamata kohupiimapastat
2 tl suhkrut
½ tl vaniljesuhkrut
Kaunistuseks:
1 tl tuhksuhkrut
Leota pärm leiges piimas. Lisa suhkur, sool ja muna ning kardemon. Sega. Lisa osa jahu ja klopi läbi. Lisa ülejäänud jahu, sõtku kuni tainas tuleb käe küljest lahti, aga on veel pehme. Sega hulka sulatatud margariin. Kata tainas rätikuga ja lase kerkida soojas kohas. Vormi tainast 15 kuklit ja lase veel kerkida. Määri munaga ja küpseta 225-kraadises ahjus 12 minutit.
Lase vaarikatel sulada, lisa suhkur ja hõõru püreeks. Vahusta külm vaniljekreem ja lisa kohupiim. Maitsesta oma maitse järgi. Poolita jahtunud kuklid, täida vaarikapüree ja kreemi-kohupiimavahuga. Aseta teine kuklipool kaaneks peale ja puista üle tuhksuhkruga .