Proovi teha figuurisõprade hernesuppi ja vastlakukleid

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastlakuklite valmistamine.
Vastlakuklite valmistamine. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Figuurisõbrad saatsid neile, kes soovivad vastlad tervislikult mööda saata, kaks retsepti, mille järgi võib igaüks kerge vaevaga ise peotoite valmistada.


Hernesupp
(8 portsjonit)

500 g kuivatatud herneid
3 l vett
2-3 sl puljongimaitseainet
6-8 tera vürtsi või musta pipart
120 g suitsusinki
1 sibul
3 porgandit
1 tl õli
1 sl sinepit

Leota herneid mitu tundi või kogu öö rohkes vees. Kurna paisutatud herned ja loputa sõelal külma veega. Kalla suurde potti, lisa puljongimaitseaine, külm vesi ja vürtsid, keeda 1 tund. Haki sibul, lõika sink kuubikuteks, porgandid riivi või lõika väikesteks tükkideks ja prae kõik1 tl õlis läbi. Lisa supile, maitseta sinepi ja vajadusel soolaga. Keeda kuni herned on pehmed.

Vastlakuklid
(15 kuklit)

2,5 dl rasvata piima
50 g pärmi
3 sl suhkrut
soola
1 muna
1 tl kardemoni
6 dl nisujahu
40 g 60 % sulatatud margariini

Määrimiseks:
Muna

Täidis:
200 g külmutatud vaarikaid
3 sl suhkrut
1 dl vahustatavat vaniljekreemi
150 g rasvata maitsestamata kohupiimapastat
2 tl suhkrut
½ tl vaniljesuhkrut

Kaunistuseks:
1 tl tuhksuhkrut

Leota pärm leiges piimas. Lisa suhkur, sool ja muna ning kardemon. Sega. Lisa osa jahu ja klopi läbi. Lisa ülejäänud jahu, sõtku kuni tainas tuleb käe küljest lahti, aga on veel pehme. Sega hulka sulatatud margariin. Kata tainas rätikuga ja lase kerkida soojas kohas. Vormi tainast 15 kuklit ja lase veel kerkida. Määri munaga ja küpseta 225-kraadises ahjus 12 minutit.

Lase vaarikatel sulada, lisa suhkur ja hõõru püreeks. Vahusta külm vaniljekreem ja lisa kohupiim. Maitsesta oma maitse järgi. Poolita jahtunud kuklid, täida vaarikapüree ja kreemi-kohupiimavahuga. Aseta teine kuklipool kaaneks peale ja puista üle tuhksuhkruga .

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles