Peaasi.ee julgustab täna kõiki teretama – see aitab turvatunnet kasvatada

PM Tervis
Copy
Tere päev
Tere päev Foto: Peaasi.ee

Peaasi.ee lükkas esmaspäeval käima tänavuse vaimse tervise vitamiinide kuuri. Reedel, 4. märtsil julgustatakse teretama kõiki, keda päeva jooksul kohtab.

«Teretamine annab teistele teada, et oleme neid märganud ja tunnustad nende olemasolu ning et oleme nende suhtes sõbralikult meelestatud. Teretamine avab võimaluse dialoogiks, vestluseks. Dialoogile on omane mitmehäälsus, võimalus kõrvutada erinevaid mõtteid ilma tülli minemata. Oluline on valmisolek teist kuulata, märgata, tunnustada, tõsiselt võtta ja usaldada,» sõnas Peaasi.ee tegevjuht Anna-Kaisa Oidermaa. Ta lisas, et keerulistel aegadel on eriti tähtis, et ümbritsevatega ollakse heas kontaktis. «See võib aidata ennetada ja siluda pingeid, mis võivad tekkida. Kõik algab siiski silma vaatamisest ja «terest». See on küll väga lihtne ja esimene samm, aga lihtsat ei pea pidama ebaoluliseks.»

Tere võib öelda väga erinevatel viisidel ja erinevates keeltes. Tervitades ka tavaliselt naeratame ning saame vastunaeratuse. Miks mitte kokku lugeda, mitu naeratust teretades kogusime. 

Üleilmne «tere päev», mida tähistatakse novembris, toonitab suhtluse olulisust rahu hoidmisel.

MTÜ Peaasjad tegeleb vaimse tervise edendamise, probleemide ennetuse, varase sekkumise ja häbimärgistamise vähendamisega meie ühiskonnas. Peaasjad on pälvinud oma tegevusega 2020 aasta tervisesõbra tiitli ning presidendi Sotsiaaltöö aastapreemia. 2020. aasta lõpus sai MTÜ Peaasjad Kodanikuühiskonna aasta tegija 2020 – aasta vabaühenduse tiitli.

Tutvu käimasoleva vaimse tervise vitamiinikuuriga siin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles