Päevatoimetaja:
Marilin Vikat
Saada vihje

Vein koos toiduga võib vähendada II tüübi diabeedi riski

Copy
Artikli foto
Foto: cottonbro, Pexels

Alkoholitarbimise mõju tervisele on kirjeldatud kui kahe teraga mõõka, kuna sellel on ilmselge võime lõigata sügavalt mõlemas suunas – kas mõju on kahjulik või kasulik, oleneb sellest, kuidas seda tarbitakse.

"Alkoholitarbimise mõju tervisele on kirjeldatud kui kahe teraga mõõka, kuna sellel on ilmselge võime lõigata sügavalt mõlemas suunas – kas mõju on kahjulik või kasulik, oleneb sellest, kuidas seda tarbitakse," ütles Tulane ülikooli rasvumise uurimiskeskuse biostatistikaanalüütik ja uuringu autor Hao Ma. "Varasemad uuringud on keskendunud sellele, kui palju inimesed joovad ja nende tulemused on olnud erinevad. Väga vähesed uuringud on keskendunud teistele joomise üksikasjadele, näiteks alkoholi tarbimise ajastusele.”

Alkoholi tarbimine on seotud lühi- ja pikaajaliste terviseriskidega, sealhulgas autoavariid, vägivald, seksuaalne riskikäitumine, kõrge vererõhk, rasvumine, insult, rinnavähk, maksahaigus, depressioon, enesetapud, õnnetused, alkoholi kuritarvitamine ja alkoholism. Need terviseriskid suurenevad, kui alkoholi kogus suureneb. Mõnede vähivormide ja muude terviseseisundite risk suureneb isegi väga madala alkoholitarbimise korral – vähem kui üks jook päevas.

Tagasi üles