Ravimiamet teatas kolme ravimi tarneraskustest

BNS
Copy
Ravimid. Foto on illustratiivne.
Ravimid. Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Ravimiamet teatas kolme ravimi tarneraskustest, ühele neist puudub asendus teise sama toimeainete kombinatsiooniga medikamendi näol.

Müügiloa hoidja GlaxoSmithKline Biologicals S.A. esindaja teatas Varilrix tarneraskusest, mis kestab eeldatavasti käesoleva aasta augusti keskpaigani. Varilrix on vaktsiin, mida kasutatakse inimeste kaitsmiseks tuulerõugete eest. Tarneraskuse perioodil on saadaval müügiloa hoidja Merck Sharp & Dohme OÜ vaktsiin Varivax slovaki-sloveenikeelses pakendis, millele on lisatud eestikeelne pakendi infoleht.

Müügiloa hoidja GlaxoSmithKline Limited esindaja teatas epilepsiaravimi Lamictal 100 mg tarneraskusest, mis kestab eeldatavasti tänavu juuni alguseni. Saadaval on Lamictal 50 mg, 25 mg ja 5 mg annuses. Patsiendid peaksid ravi jätkamiseks pöörduma oma arsti poole.

Müügiloa hoidja Orexigen Therapeutics Ireland Limited esindaja teatas ravimi Mysimba 90 mg/8 mg tarneraskusest, mis kestab eeldatavasti aprilli lõpuni. Mysimba on näidustatud kehakaalu langetamiseks täiskasvanud patsientidel. Teisi sama toimeainete kombinatsiooni ja näidustusega ravimeid saadaval ei ole. Patsiendid peaksid ravi jätkamiseks pöörduma oma arsti poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles