Tallinnas avati sotsiaalset tuge vajavate laste päevakeskus

PM Tervis
Copy
Vaikusetuba.
Vaikusetuba. Foto: Tallinna linnavalitsus

Täna avati kesklinnas aadressil Estonia pst 5a päevakeskus õpi- ja käitumisraskustega lastele ning nende peredele.

Abilinnapea Betina Beškina sõnul on laste päevakeskused asutatud selleks, et pakkuda mitmekülgset tuge lastele, kes seda väga vajavad. «Päevakeskustesse on rajatud lapsesõbralik ja turvaline keskkond, kus arendatakse eeskätt laste sotsiaalseid oskusi,» rääkis Beškina.

«Lapsed saavad osaleda sisukates tegevustes, mis laiendavad tema silmaringi ning tekitavad ka positiivseid emotsioone ja head enesetunnet. Edenevad loovus, iseseisvus, suhtlemisoskused ja teised edukaks toimetulekuks vajalikud omadused. Iga laps saab piisavalt tähelepanu, mis toetab nii tema enesehinnangut kui ka toimetulekut suhetes eakaaslaste ja täiskasvanutega.»

Beškina lisas, et koos äsja avatud Kesklinna päevakeskusega on Tallinnas kümme sarnast keskust. Üldjuhul suunab lapse päevakeskusesse elukohajärgse linnaosavalitsuse sotsiaalhoolekande osakond, kuid laps võib sinna pöörduda ka ise.

Laste päevakeskuse töötajad püüavad laste võimete arengut igakülgselt toetada, tehes tihedat koostööd ka lapse lähedastega ning nõustades lapsevanemaid. Vajadusel tehakse koostööd ka lastekaitsespetsialistidega ning koolidega.

«Mul on väge hea meel, et nüüd on ka Kesklinnas avatud lastele mõeldud päevakeskus. Keskuse asukoht on suurepärane ning kõigile lastele ja nende vanematele väga kergesti leitav. Siin on üle tee imeilus Tammsaare park ja kõik hädavajalik on samuti käeulatuses. Meie eesmärk on selle laste päevakeskuse abil arendada keskkonda, kus mitte kedagi ei jäeta maha. Minu siiras soov on, et kõik need lapsed, kes on jäänud elu hammasrataste vahele ja kes ei ole saanud oma elus piisavalt tuge ja armastust, leiaksid seda siin,» ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Kesklinna laste päevakeskus on avatud kella 12-18. Laste päevakeskuses on kolm töötajat ning teenindada on võimalik korraga kuni 30 last. Lisaks väiksele spordisaalile, köögile ja ühistegevusruumidele on päevakeskuses ka nn vaikne tuba ning nõustamiskabinetid individuaalseks tööks lapsega. Tulevikus on plaanis hakata pakkuma ka psühholoogilist abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles