Okupandid on Ukrainas kahjustanud 117 haiglat, seitset neist taastada ei saa

, ajakirjanik
Copy
Eestist toodud kiirabiautod antakse üle Ukraina armee meditsiiniteenistusele, kes toimetab need täpselt sinna, kus neid oodatakse. 
Eestist toodud kiirabiautod antakse üle Ukraina armee meditsiiniteenistusele, kes toimetab need täpselt sinna, kus neid oodatakse. Foto: Martin Lazarev
  • Okupandid jätkavad sõjakuritegusid

Venemaa okupandid-terroristid tulistavad elamuid, kiirabiautosid, haiglaid ja teisi tsiviilobjekte ning relvituid inimesi täiesti teadlikult.

Ukraina tervishoiuministeeriumi andmetel on Venemaa terroristid purustanud 117 haiglat, neist seitset pole võimalik parimal tahtmisel taastada. Tulistatud on sünnitusmaju, lastehaiglaid, onkoloogiahaiglaid, psühhiaatriahaiglaid ... Tulistatud on ka 43 kiirabimasinat.

Tervishoiuministeerium on haiglatesse toimetanud seitse uut angiograafi. Seadmed on paigaldatud ja ettevalmistatud käivitamiseks. Angiograafid on saadaval ka haiglatele piirkondades, kus toimub aktiivne vaenutegevus.

Harkivi toimetati 18 kiirabiautot. Autod on osa humanitaarabist, mis tervishoiuministeeriumi koordineerimisel Taanist Harkivi oblastisse toimetati.

Viimase kahe nädala jooksul on ka Eestist jõudnud Ukrainasse või Ukraina piirile 21 kiirabiautot erineva humanitaarabiga.

Maailma suurimad ravimitootjad – Ameerika Pfizer ja Prantsuse Sanofi – avaldasid Ukrainale toetust. Nendega liitus ka Ameerika insuliinide ja vähivastaste ravimite tootja Eli Lilly. Need ettevõtted on juba piiranud koostööd Venemaaga, peatanud turundus- ja investeerimisprogrammid, lõpetanud uute kliiniliste uuringute läbiviimise.

Tervishoiuministeerium teatab ka, et Ukraina meditsiinisüsteemis töötab 103 välisriikidest appi saabunud meedikut. Täna evakueeritakse 109 haiget last Poola.

Allikas: Ukraina tervishoiuministeerium, Unian

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles