Reviv tervisekliiniku asutaja Siret Liivamägi: tervete inimestega tegelemine on kogu aeg oluline

Reviv Eesti asutaja Siret Liivamägi. Foto: Erakogu.
Ly-Marleen Tamme
, Terviseportaali reporter
Copy

Tallinna südalinnas asuvasse Novira Plazasse kolis kaheksa kuud tagasi moodne tervisekliinik, mis on toonud kaasa killukese välismaisest heaolumeditsiinist. Kliinikus on end võimalik turgutada paljude erinevate vitamiinikokteilidega, mida manustatakse klientidele intravenoosselt või intramuskulaarse süstiga. Jutt käib kohast nimega Reviv Eesti.

2017. aastal külastas Siret Liivamägi New Yorki, kus tegi esimest korda tutvust infusioonteraapiaga. «Seal kõik juba teadsid, mis on infusioonteraapia,» meenutas ta. Heaolumeditsiin, happy aging ja infusioonteraapia – need olid tol ajal Euroopa põhjapoolsemas osas peaaegu, et võõrsõnad. Sel hetkel juhtis farmaatsia ja meditsiini taustaga naine aga hoopis ühte Kesk-Euroopa suuremat kütusefirmat. Liivamägi kirjeldas seda kui väga pingelist aega, mil tundis, et tema tervis vajab turgutust. Naine otsis abi teiselpool ookeani asuvatest anti-aging kuurortitest. Otsus 2017. aastal esimest korda infusioonteraapiat proovida sündis kohe. «Esimene emotsioon oli vau, issand kui äge!» kirjeldab Reviv kliiniku asutaja.

Mis on Reviv ja mida seal pakutakse?

Põikame korra terminoloogia juurde ning teeme selgeks, mida tähendab infusioonteraapia ehk IV-teraapia ja intramuskulaarne ehk IM-teraapia, mida Reviv kliinikus pakutakse.

Intravenoosselt ehk veeni teel mikroelementide, antioküdantide ja vitamiinide manustamine ehk infusioonravi on 1970. aastast pärit protseduur, mida kasutatakse tavaliselt erakorralises meditsiinis ning alkohoolikutel tekkinud võõrtusnähtude leevendamiseks. N-ö kokteil koosneb vitamiinidest, elektrolüütidest, mineraalidest ja mikroelementidest ning seda kõike seob füsioloogiline lahus. Reviv kliinikus valmistatakse kokteilid lähtudes iga indiviidi vajadustest ja tervislikust seisundist. Lihasesisene ehk intramuskulaarne süst tehakse tuharalihasesse või õlavarde ning selle käigus süstitakse vedelik patsiendi lihaskoesse. Näiteks vitamiin D ja B12 taset on võimalik tõsta lihassüstiga, kuid elektrolüüte, antioksüdandte ja mikroelemente on kasulikum manustada otse veeni, et ained paremini imenduks.

Heaolumeditsiini suurfirma Reviv on oma kliinikuid laiendanud üle maailma 40 riiki. Vitamiinikokteile on võimalik saada Ameerikas, Euroopas, Austraalias, Aasias ja isegi Lähis-Idas. Baltimaadest oli esimene teenusepakkuja Leedu, kes pani kliiniku püsti Vilniuses. Ka seal on Liivamägi uudistamas käinud, lisaks on ta käinud infusioonteraapiat proovimas metropolides nagu Miami ja Dubai.

Eesti meditsiinisüsteem keskendub liiga väga haiguste ennetamisele

Liivamägi pidas plaani mitu aastat ning 2019. aasta novembris otsustas teha kannapöörde, lahkus naftarafineerimistehasest ning võttis suuna meditsiini. Alates 2017. aastast peas keerelnud mõte kliiniku rajamisest sai teoks 2021. aasta suvel. «Teadsin, et tahan tegeleda ennetuspõhise meditsiiniga ja tervisega, tahan tegeleda inimestega ja nende tervist hoida,» selgitas Liivamägi. «Tervete inimestega tegelemine on kogu aeg oluline. Kui oleme noored, siis põletame tervist ja 40ndates hakkab kohale jõudma teadmine, et me polegi igavesed.»

Kliiniku asutaja tunnistab, et hetkel on see ikkagi uus teema, kuid uudistajaid on mitmeid ja klientuur kasvab. «Oluline on kuidas seda teenust pakkuda ja kui professionaalne see on.» Liivamäe sõnul on sellise võimalusega turule tulemine Eestis lihtsam, sest inimesi on vähe ja uudised levivad kiiresti. Kaheksa kuu tagasiside on naise sõnul olnud positiivne. «Tunnen, et teeme õiget asja õigel ajal.»

Me saame oma organismi noorena hoida ja elada kõrge vanuseni nii, et aastad oleks täis elu.

Tartu Ülikoolis arstiteaduskonna lõpetanud Liivamägi on kindel, et Eestis on fookus peamiselt haiguste ravimisel aga mitte ennetamisel. Seetõttu on naine võtnud oma südameasjaks olla ennetuspõhise meditsiini teerajaja. Preventatiivse ehk ennetuspõhise meditsiini eesmärk on tuvastada haigus enne, kui selle sümptomid jõuavad avalduda, samuti hoida korras terve inimese tervist. «Tervis ei ole kroonilise haiguse puudumine,» sõnab Liivamägi.

«Kui inimene jääb vanemaks, siis organismis teatud kehaomasteainete tootmine langeb, aga kui me anname kehale vastavaid mikrotoitaineid juurde ja asendame, siis suudame seeläbi hoida rakke noorena ja panna need paremini funktsioneerima. Kui teha seda targalt, siis on sellest kasu nii tervise hoidmisel, kui ka haigekassa surve vähendamisel, kuid selliseid protseduure peavad tegema professionaalsed meditsiiniinimesed. Me saame oma organismi noorena hoida ja elada kõrge vanuseni nii, et aastad oleks täis elu.»

Tervislik eluviis on ikkagi baas

Revivis pakutavate teenuste eesmärgiks on kindlaks teha, millised näitajad kehas on tasakaalust väljas ja siis hakata neid parandama. «Seda kui näitajad on balansist väljas, ei pruugi inimene üldse tunda,» märgib Liivamägi. Põhjalikkudest vereanalüüsidest, mis hõlmavad endas 20 mineraali ja vitamiini taseme kindlaks tegemist, selgub, mida ja kui palju on vaja kokteili kokku segada, et keha tasakaalu viia. Kõige populaarsemad valikud on just D- ja B12-vitamiini süstid, immuunsust tugevdav kokteil ja taastumist soodustav kokteil.

Olenemata mugavast võimalusest oma tervist kiirelt turgutada ei saa unustada, et kõik algab ikkagi tervislikust eluviisist. «Selleks, et olla terve tuleb tervislikult toituda, teha trenni, hästi magada ja hoida stressitaset madalana – see peaks olema A ja O. Infusioonteraapia on eelmainitu kõrval täiendav moodus kuidas oma tervist hoida,» räägib kliiniku juht. Lisaks annavad kliiniku arstid soovitusi, kuidas toitumist parandada ja mitu korda nädalas treenida.

Protseduurile eelneb ankeedi täitmine, arsti konsultatsioon, vastunäidustuste väljaselgitamine ning vajadusel kliendi raviarstiga konsulteerimine. «Vaatame üle digiloo ja varasemad haigused,» lisab kliiniku juht. Sellisel kujul toitainete manustamine sobib väga hästi neile, kellel on imendumishäired. Liivamägi toob näitena veel taimetoitlased, kellel võib tihti esineda B12-vitamiini puudus. Infusioonteraapia vastunäidustuste hulka kuuluvad näiteks neeru- ja südamepuudulikkus ning pahaloomulised kasvajad. Liivamägi lisab, et on olnud olukordi, kus nad on teraapia tegemisest keeldunud.

Reviv kliinik avati Tallinna südalinnas kaheksa kuud tagasi.
Reviv kliinik avati Tallinna südalinnas kaheksa kuud tagasi. Foto: Erakogu.

Lähitulevikus on Liivamäel plaan pakkuda ka geeniteste, mis võimaldavad haiguste prognoosimise täpsemaks muuta. Lisaks unistab naine, et ühel päeval võiks ka Tallinnas asuda heaolumeditsiini kuurort. «Välismaistesse kuurortitesse minnakse nädalateks. Seal tehakse terviseteste, pannakse inimene õigele treeningrežiimile ja toitumisele, arstid tegelevad sinuga pidevalt. Eriti uudseid asju tehakse peamiselt Ameerikas, Venemaal ja Aasias, kuid Euroopas ollakse meditsiini valdkonnas kontrollivam ning konservatiivsem. Seetõttu jõuavad teenused, mida on mujal maailmas juba 10 või 15 aastat kasutatud, siia alles nüüd. »

Klassikaline meditsiin on konservatiivne

Confido Meditsiinikeskuse neuroloogiakeskuse juhataja dr. Toomas Toomsoo kuulis kliinikust läbi tuttavate ning käis asja ise proovimas. «Meedikuna olen selliste protseduuride osas väga tähelepanelik ja kõik oli äärmiselt professionaalne. Protseduuri ajal oli enesetunne hea, käisin infusioonteraapiat tegemas üsna hilja õhtul, kuid abikaasa märkas, et kliinikust naastes oli mu näoilme puhanum,» meenutab arst.

Küsimusele, kas ta soovitaks seda ka teistele, vastas Toomsoo, et see on vabatahtlik otsus. «Võib küll kahelda selle toimes, aga mina usun sellesse. Samamoodi me ei kahtle, kui meil soovitatatkse süüa värskeid köögi- ja puuvilju, teadmata, kui palju kasulikku me reaalselt neist kätte saame. Seega on iga inimese otsus, kas ja kuidas oma heaolu ja tervise eest hoolt kanda. Mina olen väga ennetuspõhise meditsiini pooldaja.»

Toomsoo nõustub, et klassikaline meditsiin on väga konservatiivne, põhineb kindlatel teadusuuringutel ning aastaid või aastakümneid kestnud ravivõtetel. «See, mis on täna tõenduspõhine ja efektiivne, ei pruugi seda aastate pärast enam olla, aga ajahetkel, mil seda kasutame, oleme selles ikka kindlad. Nii on ka heaolumeditsiiniga. See on kindlasti uuenduslik, võib-olla ka katsetav, aga täna rakendatatakse seda juba üle maailma paljudes riikides.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles