Maapealne põrgu Mariupol: surrakse juba ka ravivõimaluste puudumise tõttu

PM Tervis
Copy
Politseinik ja Mariupoli haigla nr 3 pommitamise tõttu surma saanud inimesed.
Politseinik ja Mariupoli haigla nr 3 pommitamise tõttu surma saanud inimesed. Foto: Evgeniy Maloletka/Scanpix

Humanitaarabiorganisatsiooni Piirideta Arstid esindaja Alex Wade nendib, et abistajad on kaotanud ühenduse Mariupoli linna haiglatega. «Viimase kontakti käigus, mis nendega oli, tundsid nad muret vigastatute kasvava arvu pärast ja et nende varud hakkavad lõppema, kuna terve riigi varustusahel on sõja tõttu häiritud,» ütles Wade.

Juba enne sõda Mariupolis viibinud, sinna 2015. aastal alustatud projekti raames appi läinud ühingu arstid kirjeldavad sealset olukorda Wade`i sõnul kui maapealset põrgut, vahendab MSNBC. «Nad on raporteerinud, et linnas on puudus toidust ja veest. Tänavatel on surnukehad. Lood sellest, kuidas inimesed peavad matma oma naabrite surnukehi. Inimesed on hakanud surema, kuna ei saa meditsiinilist abi – krooniliste haigustega inimesed vajavad ligipääsu insuliinile, dialüüsile. Rasedad vajavad ligipääsu ohutule sünnitamisele. Ja loomulikult paljud-paljud inimesed, kes on surnud vägivalla ja pommitamise tõttu linnas,» kirjeldas Wade.

Tema sõnul ei ole saadud linna transportida vajalikke vahendeid ega ühingus tegutsevaid arste, kes on valmis kohe appi minema. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles