Hongkongi liider kaalub koroonapiirangute leevendamist inimeste kannatuse katkemise tõttu

Copy
Hongkong ja tühjad poeriiulid 5. märtsil 2022.
Hongkong ja tühjad poeriiulid 5. märtsil 2022. Foto: PETER PARKS/Scanpix

Hongkongi liider teatas neljapäeval, et kaalub linna koroonaviiruse piirangute leevendamist avalikkuse toetuse vähenemise tõttu, kuid ei suutnud pakkuda lahendusi praegusest kriisist välja.

Hongkongis on vähem kui kolme kuuga registreeritud peaaegu miljon nakkusjuhtumit ja 4600 surma ning linna administratsiooni, mida juhib Pekingi-meelne Carrie Lam, on kritiseeritud segaste sõnumite eest viiruse viienda laine ajal.

Nakkusjuhtumite arvu hüpe toimus hoolimata sellest, et finantskeskus on karmistanud sissepääsutingimusi piiril ning kehtestanud ranged suhtlusvahemaa hoidmise reeglid.

Neljapäeval suleti Hongkongi rannad.

Lam ütles pressikonverentsil, et aeg on käes piirangud üle vaadata.

«Mitte sellepärast, et juhtumite arv oleks vähenenud..., kuid meil on väga tugev tunne, et inimeste kannatus on katkemas,» ütles ta.

«Mõned meie finantsinstitutsioonid on kaotamas kannatust Hongkongi säärase isoleeritusega.»

Rahvusvahelised pangad, nagu JPMorgan ja Bank of America, on kaalunud Hongkongist ärakolimist lennukeeldude ja võimalike sulgemismeetmete tõttu, kirjutas eelmisel nädalal Financial Times.

Lam ütles, et 20. ja 21. märtsil antakse teada, kas plaanid Hongkongi 7,4 miljoni elaniku testimiseks ja sulgemismeetmete kehtestamiseks on jõus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles