MTÜ Peaasjad kutsub teadlikult positiivseid emotsioone suurendama

PM Tervis
Copy
Head suhted on üks vaimse heaolu alustalasid.
Head suhted on üks vaimse heaolu alustalasid. Foto: Peaasi.ee

Vaimse tervise nõustamisplatvorm Peaasi.ee kutsub pühapäeval tähistataval rahvusvahelisel õnnepäeval teadlikult positiivseid emotsioone esile kutsuma.

«Praegusel keerulisel ajal on oluline, et lubaksime endal tunda ka õnnetunnet. Teadlik tänu jagamine on üks võimalus, mis aitab meil märgata ka väikseid rõõmustavaid asju. Neile oma tähelepanu pööramine aitab vaimset tervist turgutada ja seda tasakaalus hoida ning lisaks aitab tänu jagamine õnnetunnet suurendada, sest tekitab loodetavasti rõõmu ka tänu saajas,» ütles Peaasi.ee tegevjuht Anna-Kaisa Oidermaa.

Kuigi vaimsele tervisele on kõige kasulikum erinevate emotsioonide kogemine, aitab vahel tasakaalu hoida ka see, kui proovida teadlikult suurendada just meeldivate emotsioonide kogemist. Üks viis seda teha on mõelda sellele, millele ning kellele saame tänulikud olla.

Peaasi.ee soovitab pühapäevaks kolmepunktilist tegevust, selleks tuleb võtta:

  1. Viis minutit, et välja mõelda, kellele oled tänulik;
  2. Kümme minutit, et see võimalikult konkreetselt kirja panna;
  3. Kaks minutit, et tänu adressaadi suunas teele panna.

Peaasi.ee vaimse tervise vitamiinikuur kestab 3. aprillini. Igal nädalal võetakse fookusesse üks vaimse tervise vitamiini komponent – head suhted, tasakaalustatud toitumine, puhkus ja hea uni, positiivsete emotsioonide kogemine ja liikumine.

Peaasi.ee veebis saab testida vaimse tervise vitamiinide taset, ühtlasi jagatakse soovitusi, kuidas vaimse tervise tasakaalu parandada. Kolm korda nädalas toimuvad Peaasi.ee Facebooki lehel vitamiiniminutid, mil spetsialistid jagavad 10–15 minuti jooksul praktilisi nippe, kuidas vaimse tervise vitamiine manustada.

MTÜ Peaasjad tegeleb vaimse tervise edendamise, probleemide ennetuse, varase sekkumise ja häbimärgistamise vähendamisega ühiskonnas. Peaasjad pälvis tunamullu oma tegevusega eest aasta tervisesõbra tiitli ning presidendi sotsiaaltöö aastapreemia. 2020. aasta lõpus sai MTÜ Peaasjad aasta vabaühenduse tiitli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles