Austraalia pakub üle 65-aastastele neljandat koroonavaktsiini doosi

Copy
Vaktsineerimine.
Vaktsineerimine. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Austraalia pakub alates järgmisest kuust üle 65-aastastele inimestele neljandat koroonavaktsiini doosi, teatasid reedel föderaalsed tervishoiuvõimud.

Vaktsiiniküsimuste nõuandekoda kiitis heaks neljanda vaktsiiniannuse andmise haavatavatele rühmadele - üle 65-aastastele, üle 50-aastastele põliselanikele, samuti puuduliku immuunsüsteemiga inimestele ja hooldekodude elanikele.

Otsus langetati ajal, mil Austraalias on levimas koroonaviiruse omikrontüvi. Viimastel päevadel on lisandunud üle 50 000 uue nakkusjuhu päevas.

Tervishoiuminister Greg Hunt ütles, et teine tõhustusdoos tehakse kättesaadavaks alates 4. aprillist inimestele, kes said kolmanda doosi vähemalt neli kuud varem.

«Tõhustusdoos on teie parim kaitse Covidi kõige raskemate mõjude eest ning võib anda kaitse pikaajalise Covidi vastu,» ütles Hunt.

Austraaliasse saabujad ei pea enam esitama tõendi negatiivse koroonatesti kohta, kui 17. aprillil kaotavad kehtivuse erakorralised koroonareeglid.

Nad peavad aga olema täielikult vaktsineeritud ning kandma lendude ajal maski.

Austraalias on kogu koroonapandeemia vältel tuvastatud ühtekokku 3,93 miljonit nakkusjuhtu. Covid-19 tagajärjel on surnud 5824 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles