Ivermektiin koroona korral haiglast ei päästa, aga ise võib sinna saata

PM Tervis
Copy
Kõhuvalu
Kõhuvalu Foto: Shutterstock

Mainekas ajakirjas New England Journal of Medicine avaldatud uuringu kohaselt ei vähenda parasiitidevastane ivermektiin Covid-19 tõttu haiglasse sattumise riski.

Uuring annab kinnitust sellele, mida tervishoiutöötajad on pandeemia vältel öelnud: lehmade ja hobuste kõhuusside tõrjumise vahendit ei tohiks Covidi raviks kasutada.

Suures uuringus vaatlesid Brasiilia teadlased enam kui 1300 patsienti, kellest pooled said ivermektiini ja teine ​​pool platseebot.

Autorid ütlesid järelduses: «Ivermektiinravi ei vähendanud Covid-19 progresseerumise tõttu haiglasse sattumise esinemissagedust ega pikaajalist erakorralise meditsiini osakonnas viibimist Covid-19 varajase diagnoosiga ambulatoorsete patsientide seas.»

Pandeemia ajal on juba varem tehtud mõned kliinilised uuringud, mis näitasid, et ivermektiin ei ole Covid-19 vastu tõhus, vahendab NPR.

USA ravimiamet on tungivalt kutsunud üles mitte kasutama ivermektiini loomadele mõeldud versiooni võitluses Covid-19ga, hoiatades, et see võib põhjustada iiveldust, oksendamist, kõhuvalu, neuroloogilisi häireid ja potentsiaalselt raskekujulist hepatiiti, mis nõuavad haiglaravi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles