Suurenes haigestumine A-gripiviirusesse

PM Tervis
Copy
Gripp, haigus, ravimid.
Gripp, haigus, ravimid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

21-27.03.2022 pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 6 326 inimest, mida on üheksa protsenti vähem, kui sellest eelneval nädalal. Pöördujatest 23 protsenti moodustasid lapsed.

Laboratoorselt kinnitati 344 A-gripiviirust. Võrreldes eelmise nädalaga registreeriti gripiviirust 65 protsenti rohkem. Viimased kaks nädalat on olnud märgata haigestumise kasvu.

Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse esialgsetel andmetel vajas eelmisel nädalal gripiviiruse tõttu haiglaravi kuus patsienti. Hooaja algusest on gripi tõttu hospitaliseeritud 143 inimest.

Sel hooajal on gripist tingitud tüsistuste tõttu surnud kolm inimest. Kõik on olnud üle 70-aastased, vaktsineerimata ja tõsiste kaasuvate haigustega.

Kokku on hooaja algusest laboratoorselt kinnitatud 6 415 gripijuhtumit. Terviseameti andmetel ringleb Eestis A-gripiviiruse alatüüp (H3).

Haigestumine Euroopas

Haigestumus kasvab ka mujal Euroopa liikmesriikides, peamiselt Euroopa lääne- ja keskosas. Ungari, Prantsusmaa, Belgia, Holland, Sloveenia, Itaalia, Serbia ja Hispaania teatasid hooajalise gripi aktiivsuse tõusust. Registreeritud on nii A- kui ja B-gripiviiruseid. Gripiseirevõrgustiku andmetel on Euroopa regioonis ringlemas peamiselt A(H3) gripiviirused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles