Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Ukraina sõjapõgenikest õdedele plaanitakse luua õppeprogramm

Copy
Tervishoiu kvaliteedi hoidmiseks on oluline, et põgenik oskab suhelda oma kolleegidega ning mõistab süsteemi, milles ta töötab.
Tervishoiu kvaliteedi hoidmiseks on oluline, et põgenik oskab suhelda oma kolleegidega ning mõistab süsteemi, milles ta töötab. Foto: Shutterstock

Meditsiiniõdedest Ukraina sõjapõgenikele plaanitakse luua spetsiaalne õppeprogramm kõrgkoolide ja haridus- ja teadusministeeriumiga koostöös, vahendab Med24.

Ukraina sõjapõgenike hulgas on palju meditsiinitöötajaid, kes vajavad aga Eestis ametialaselt tööle asumiseks täiendavat koolitust.

«Oleme tihedas koostöös ministeeriumite, töötukassa, terviseameti ning kõrgkoolide ja ülikooliga, et luua Ukraina tervishoiutöötajatega suhtlevatele asutustele ja põgenikele endile võimalikult selged juhised nende teekonnal Eestis tervishoiutöötajaks saamisel,» kinnitas sotsiaalministeeriumi tervisesüsteemi arendamise osakonna peaspetsialist Katre Trofimov.

Ta seletas, et tööandjatel on võimalik sisestada tööpakkumisi töötukassa töövahendusportaalidesse. Ukraina sõjapõgenikel on võimalik registreerida end töötukassas tööotsijaks ning sealsete teenuste (sh eesti keele õppe) kaudu leida omale töökoht, mis aitaks neil tutvuda meie tervishoiusüsteemiga.

«Õdede puhul plaanime koostöös kõrgkoolide ja haridus- ja teadusministeeriumiga luua Ukraina sõjapõgenikele mõeldud õppeprogrammi, et Ukraina kvalifikatsiooniga õed saaksid võimalikult kiirelt ja mugavalt oma erialast täiendamist jätkata ning jõuda kvalifikatsiooniga Eestis ja ELis nõutud tasemele. Selles osas jagame kindlasti infot kõigile osapooltele, kui nende arutelude tulemus on selge.»

Tagasi üles