USA hoiatas meelevaldsete koroonapiirangute eest Hiinas

Copy
Positiivne koroonatest.
Positiivne koroonatest. Foto: Dmitri Kotjuh

Ühendriigid hoiatasid laupäeval meelevaldsete Covid-19 meedete eest Hiinas ning teatasid, et lubavad osal Shanghai konsulaadi töötajatel linnast viirusepuhangu ja karmide piirangute tõttu lahkuda.

Hiina suutis kuni märtsini hoida haigusjuhtude arvu piirkondlike lukustuste, massitestimise ja reisipiirangutega võrdlemisi madalal, kuid sestsaati on Shanghais teatatud rohkem kui 100 000 nakatumisest.

Umbes 25 miljoni elanikuga linnas kehtestati läinud nädalal ranged piirangud, mille järel on laekunud kaebusi toidunappusest ja avaldatud videoid, millel on näha pahaseid linnaelanikke ametnikega rüselemas.

USA välisministeerium lubab Shanghai konsulaadi mittehädavajalikel töötajatel lahkuda «tulenevalt Covid-19 juhtude sööstust ja sellega seotud piirangute mõjust», ütles USA saatkonna kõneisik avalduses.

Saatkond hoiatas Ameerika kodanikke Hiinasse reisimise eest, kuivõrd neid võib ees oodata «kohalike seaduste ja Covid-19 piirangute meelevaldne jõustamine». Pekingi saatkond on väljendanud muret ka Hiina valitsusele, lisati avalduses.

Shanghais registreeriti laupäeval üle 23 000 uue koroonanakkuse, mis on üle 90 protsendi kõigist Hiinas registreeritud uutest nakatumistest.

Hiina range koroonapoliitika järgi nõutakse, et kõik positiivse proovi andnud inimesed peavad jääma isolatsiooni haiglas. See on aga linna tervishoiusüsteemi ülekoormanud, ehkki enamikul nakatunutel sümptomeid pole.

Kohalikud on hakanud piirangutele vastu puksima, kurtes sotsiaalmeedias toidudefitsiidi üle ja avaldades pahameelt seoses ühe corgi tapmisega tervishoiutöötajate poolt, kes kahtlustasid, et loom on nakatunud.

Linnavõimud teatasid laupäeval, et asuvad peagi lõpetama lukustusmeetmeid neis piirkondades, kus ei ole 14 päeva jooksul pärast uut massitestimist ühtki koroonajuhtu esinenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles