Regionaalhaigla silmakirurgia keskuses tehti algust narkoosidega

BNS
Copy
Põhja-Eesti Regionaalhaigla PERH.
Põhja-Eesti Regionaalhaigla PERH. Foto: Eero Vabamägi

Eelmisel nädalal tehti esmakordselt Põhja-Tallinna regionaalhaigla silmakirurgia keskuse ajaloos algust narkoosidega ehk viidi esimesed oftalmoloogilised operatsioonid läbi üldanesteesias.

Esimesed üldanesteesias operatsioonid tegid silmakirurgia keskuse oftalmoloog-kirurgid Marika Tenusar ja Inger Heleen Viikna, teatas haigla.

Kirurgide sõnul on oftalmoloogiliste operatsioonide üldanesteesias läbiviimine märkimisväärne samm silmakirurgia keskuse arengus. «Nüüdsest on meil võimalus veelgi rohkemate patsientide silmanägemist ohutult parandada. Oleme väga tänulikud anesteesia meeskonnale ja kõigile, kes aitasid sellele suurele sammule kaasa,» lisasid Tenusar ja Viikna.

Anesteesiakeskuse juhataja Rein Kruusati sõnul kulges operatsioonipäev sujuvalt ja edukalt – tulemustega jäid rahule nii kirurgid kui patsiendid.

«Hea meel on ka selle üle, et anesteesiavõimekus õnnestus silmakirurgia keskusesse luua väga lühikese ajaga. Suunan oma kiitused eelkõige meditsiinitehnika teenistusele, IT-teenistusele ja meie anesteesia meeskonnale, kellest oli väga suur abi uuenduste elluviimisel. Eriti sügav kummardus silmakirurgia keskuse töökale personalile, kellega õnnestus jooksvalt lahendada ootamatuid takistusi,» ütles Kruusat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles