Kohvi ei ole ta kunagi joonud. «Minu jaoks on see kohvi maitse nii vastuvõetamatu, et ma lihtsalt ei suuda seda juua,» selgitab Ingrid. «Mida ma aga hästi armastan, on värsked mahlad ja smuutid, sealt need vitamiinid tulevadki,» räägib Ingrid, kelle sõnul valmistavad kodustes oludes smuutisid ka tema lapsed.
Samamoodi on joogivee tarbimisega. «Vahel tuleb vajadus alles õhtul ja siis joon kohe kolm klaasi järjest,» seletab ta. Naise igapäevatöö on suhteliselt istuv ning ta püüab endale pidevalt meelde tuletada eesmärki, milleks on poolteist või kaks liitrit vett päevas. «Trennipäevadel niikuinii joon juba liitri sporditegemise ajal,» lisab Ingrid.
Elu parima vormi säilitamisel on vaja pöörata varasemast rohkem tähelepanu tasakaalustatud toitumisele. «50+ naise toidusedelis peaksid olema puu- ja köögiviljad ning unustada ei tohiks piima- ja täisteratooteid ega ka kala,» soovitab dr Glükmann. Piirata tuleks soola tarbimist ja toidu üldist rasvasisaldust, et vältida küpsemas eas diabeediriski väljakujunemist või edasiarenemist. Arsti sõnul on paljudele naistele abi sellest, kui nad piiravad alkoholi ja kofeiini tarbimist ega söö palju vürtsikaid ning suhkrurohkeid toite. Need kõik võivad soodustada üleminekueaga kaasnevaid vaevuseid.
Ette on tulnud nii D-vitamiini üledoosi kui ka kriitilist rauavaegust
Üldiselt Ingrid erinevaid tervist toetavaid vitamiinipreparaate eraldi juurde ei söö. Ainsad vitamiinid, mida ta koos perega pimedatel aegadel – kui kuunimetuses on R-täht sees – ja viirusperioodidel juurde võtab, on D- ja C-vitamiin. «Ma nüüd küsisin arstilt, et kuidas selle D-vitamiiniga on, kuna mul on olnud isegi D-vitamiini üledoos,» meenutab naine. «2000 ühikut päevas on maa ja ilm,» tõdeb ta tagantjärele tarkust. Ingridi peres käiakse suhteliselt regulaarselt soojamaa reisidel, mis tõstavad samuti külmadel ja pimedatel aegadel pereliikmete D-vitamiini taset.