WHO juht sarjas Ukraina sõjale keskendumist, osutades kriisidele mujal (3)

Copy
Tedros Adhanom Ghebreyesus ütles, et kriisid Etioopias, Jeemenis, Afganistanis ja Süürias on pälvinud vaid murdosa tähelepanust, mis on saanud osaks Ukrainale.
Tedros Adhanom Ghebreyesus ütles, et kriisid Etioopias, Jeemenis, Afganistanis ja Süürias on pälvinud vaid murdosa tähelepanust, mis on saanud osaks Ukrainale. Foto: WILL OLIVER/Scapix

Maailma terviseorganisatsiooni (WHO) juht sarjas kolmapäeval rahvusvahelist kogukonda kinnisideeliselt Ukraina sõjale keskendumise eest, öeldes, et kriisid mujal maailmas, kaasa arvatud tema kodumaal Etioopias, ei ole pälvinud õiglast tähelepanu, võimalik, et kannatajate nahatooni tõttu.

WHO juht Tedros Adhanom Ghebreyesus avaldas pressikonverentsil kahtlust, kas maailm pöörab mustanahaliste ja valgete eludele ikka võrdset tähelepanu, arvestades, et kriisid Etioopias, Jeemenis, Afganistanis ja Süürias on pälvinud vaid murdosa tähelepanust, mis on saanud osaks Ukrainale.

Tedros märkis, et Tigray osariigi piiramine Etioopia ja Eritrea vägede poolt on üks lähiajaloo pikemaid ja hiljutine relvarahu ei ole endiselt küllaldast humanitaarabi taganud. Tedros nentis, et olukord Ukrainas on ülemaailmse tähtsusega, kuid küsis, kas teised kriisid on saanud õiglast tähelepanu.

«Ma pean ütlema otsekoheselt ja ausalt, et maailm ei kohtle inimrassi võrdselt,» ütles ta. «Osa on teistest võrdsemad.»

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles