Haigekassa lükkab ümber sotsiaalmeedias leviva vale: lastele on hambaravi rahastus jätkuvalt tagatud

PM Tervis
Copy
Laps hambaarstil
Laps hambaarstil Foto: Shutterstock

Eesti Haigekassa jaoks on laste hambaravi äärmiselt oluline teema, mis tähendab, et laste hambaravi rahastuse osas järeleandmisi ei tehta. Haigekassa tasub kõikide alla 19-aastaste laste hambaravi eest ning vajaminev rahastus on selleks olemas.

Sotsiaalmeedias on viimastel päevadel levimas postitused, milles väidetakse, et haigekassa ei rahasta rahapuuduse tõttu laste hambaravi. Sellised väited ei vasta tõele.

Kõikidel hambaarstidel, kellel on sõlmitud leping Eesti Haigekassaga, on lepingust tulenev kohustus anda märku sellest, kui lepingumaht on täitunud ennatlikus tempos. «See tähendab, et hambaarstil on võimalik küsida haigekassalt lisarahastust. Hetkel näeme, et vaid üks erakliinik Eestis on jõudnud lepingumahus 95 protsendi täituvuseni ning keegi pole veel lepingumahtu ületanud. See tähendab, et raha tõttu ei jää ükski laps ravimata,» rääkis haigekassa partnersuhete osakonna juhataja Marko Tähnas.

Tema sõnul on esimeseks poolaastaks eelarvestatud 19 miljonist kasutatud hambaarstide poolt kokku 10,1 miljonit eurot ehk 54 protsenti ning kuni selle aasta juuni lõpuni on laste hambaravi rahastusest kasutada veel üle 8,8 miljoni euro.

«Kui hambaarstid annavad inimesele sõnumi, et raha ei ole, siis palume inimesel pöörduda meie poole, misjärel võtame hambaarstiga ühendust ja uurime, kas ta vajab lepingumahtu juurde. Oleme igati huvitatud, et kõik sellised olukorrad saaksid kiire lahenduse,» lisas Tähnas.

Lisaks palub haigekassa kõikidel hambaarstidel võtta ühendust otse haigekassaga juhul, kui nende lepingumaht on täis saamas. Eesti Haigekassa soovib, et lapsed saaksid õigeaegset suutervise kontrolli ja hambaravi ning tagab selle, et kõik hambaarstid, kes on teinud taotluse lisarahastuseks, selle ka saavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles