Uus kaugteenus kaasab ligi pooltuhat vähipatsienti

BNS
Copy
Aastas haigestub vähktõppe üle 8000 inimese ja registreeritakse ca 3800 vähisurma juhtu, mis moodustab ligi veerandi kõigist surmadest. Vähiregistri andmetel esineb paikmete järgi Eestis enim nahavähki, eesnäärme-, kopsu- ja rinnavähki. Allikas: terviseinfo.ee
Aastas haigestub vähktõppe üle 8000 inimese ja registreeritakse ca 3800 vähisurma juhtu, mis moodustab ligi veerandi kõigist surmadest. Vähiregistri andmetel esineb paikmete järgi Eestis enim nahavähki, eesnäärme-, kopsu- ja rinnavähki. Allikas: terviseinfo.ee Foto: Shutterstock

Koostöös Eesti Haigekassa, Põhja-Eesti Regionaalhaigla ja Pärnu Haiglaga algas pilootprojekt «OnKontakt – vähipatsiendi e-tugi», mida viiakse läbi onkoloogia- ja hematoloogiakeskuses.

Regionaalhaigla teatel on OnKontakt on vähiravi saavatele patsientidele suunatud kaugteenusmudel, mis võimaldab aktiivravi ajal patsientidel jagada ravist tulenevaid kõrvaltoimeid otse oma ravimeeskonnaga.

Pilootprojekti kaasatakse kuni 500 Regionaalhaiglas süsteemravi saavat rinna- ja soolevähktõvega patsienti.

Kõrvaltoimete raporteerimine toimub Kaiku Health digiplatvormil olevate struktureeritud küsimustike abil.

Patsientide kaasamist alustati tänavu 1. aprillil ja uut tervishoiuteenust osutatakse pilootprojekti raames kuni tuleva aasta 30. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles