Haigekassa tõstab oma töötajate palkasid (1)

PM Tervis
Copy
Haigekassa
Haigekassa Foto: Madis Veltman

Haigekassa plaanib tõsta oma töötajate keskmist palka sellel aastal 7,8 protsenti, et hoida oma personal kompetentsena ja nende palk konkurentsivõimelisena.

2022. aastaks on töötajate keskmise palga kasvuks arvestatud 7,8 protsenti, mis jääb Eesti Panga poolt prognoositava keskmise palga 8,3 protsendise kasvu piiresse, edastab haigekassa oma eelarve seletuskirjas.

Lähtuvalt tervishoiusüsteemi arendusvajadusest, planeerib haigekassa 2022. aastaks tervishoiu administreerimise tegevuskulude moodustamist üks protsent kogukuludest.

Tööjõukulude kasv peegeldab haigekassa eesmärki hoida oma personal kompetentsena ning põhipalk tööjõuturul konkurentsivõimelisena. Samuti lisandub 2022. aastal haigekassale täiendavaid ülesandeid, mille jaoks on vajalik palgata tööle uusi inimesi. Näiteks on kavandatud 2022. aastasse haigekassa uue ülesandena vaktsiinikahjude fondi loomine.

Haigekassa tööjõukulud kasvavad võrreldes eelmise aastaga kokku 16 protsenti ulatudes 9 miljoni 294 000 euroni (2021. aastal oli 7 990 000). Suurenevad ka majandamiskulud (9%), infotehnoloogia kulud (27%) ja arenduskulud (76%).

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles