Uueks kooliaastaks peame õhu puhtaks lööma

, Pärnu Mai Kooli direktor
Copy
Pärnu Mai kool
Pärnu Mai kool Foto: Mailiis Ollino

Koolidelt oodatakse juba praegu suuri pingutusi, et uue õppeaasta algusega paratamatult saabuv järjekordne koroonalaine haridussüsteemi käpuli ei lööks.

Kaks aastat kestnud viiruskriisi positiivseks küljeks võib pidada, et me teame siseruumide õhu kvaliteedist varasemast palju rohkem. Olukord näib värske teadmise põhjal kurb, sest haridussüsteemis leidub koolimaju, kus ventilatsiooni pole üldse. Need majad projekteeriti ajal, kui ventileerimine nähti ette akende ja uste ebatasasuste kaudu, kuid uued soojapidavad aknad muutsid hooned pisikute kasvulavaks.

Ehkki järgnev kirjeldus võib tunduda õudne, olen veendunud, et minu kooli olukord on parem kui Eesti haridusasutustes keskmiselt.

Pärnu Mai kool on linna üks suuremaid, kus õpib üle 830 lapse. Me kasutame nii renoveeritud ventilatsioonisüsteemiga kui ka ventilatsioonita hooneid. Halva üllatusena avastasime, et kõigest mõne aasta eest renoveeritud ventilatsioonisüsteemid vähendavad soojusenergia kadu viisil, mis viiruste levikut hoopis plahvatuslikult suurendab. Õnneks teab kooli juhtkond lahendust, kuidas keerulisest olukorrast uue kooliaasta eel välja tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles