Maailmas levima hakanud mõistatuslik maksahaigus on nõudnud Indoneesias kolme lapse elu

Copy
Lastel tekivad haigustunnused nagu iiveldus, oksendamine, kõhulahtisus ja kõhuvalu, alles seejärel ilmneb maksapõletik.
Lastel tekivad haigustunnused nagu iiveldus, oksendamine, kõhulahtisus ja kõhuvalu, alles seejärel ilmneb maksapõletik. Foto: Shutterstock

Indoneesias on salapärasesse maksahaigusse surnud kolm last, ütles tervishoiuministeerium.

Tõbi, mis on pannud pead murdma arstid USAst Aasiani, on nõudnud nüüdseks maailmas nelja lapse elu.

Ägeda hepatiidi raskekujulist tüve on tuvastatud viimastel nädalatel ligi 170 lapsel 11 maailma riigis. Tundmatu päritoluga haigus teeb Maailma terviseorganisatsiooni (WHO) murelikuks.

Lastel tekivad haigustunnused, nagu iiveldus, oksendamine, kõhulahtisus ja kõhuvalu, alles seejärel ilmneb maksapõletik.

Indoneesia tervishoiuministeeriumi teatel suri kolm last aprillis Jakarta haiglates. Mõnel ilmnesid nimetatud sümptomid.

Lastel vanuses kaks, kaheksa ja 11 aastat oli ka palavik, kollatõbi, krambid ja nad kaotasid teadvuse, ütles ministeeriumi pressiesindaja Siti Nadia Tarmizi.

«Kahtlustame ägedat hepatiiti, aga peame veel kinnitama, et neil ei olnud tuntud hepatiidiviirused A, B, C, D ega Rb,» lisas ta.

Ainult väikestel lastel esineva uue haiguse võimalik teke teeb murelikuks Covid-19ga heitleva rahvusvahelise tervishoiukogukonna.

WHO teatel on sarnaste tunnustega haigused hakanud sagenema seni igati tervetel väikestel lastel Suurbritannias, Iirimaal ja Hollandis.

USA nakkuste kontrolli ja ennetamise keskus avaldas reedel uuringu koldest Alabamas, kus üheksa last andis positiivse proovi adenoviirus 41ks kutsutava patogeeni suhtes.

See patogeen põhjustab lastel gastroenteriiti, kuid seda ei teata muidu tervetel lastel hepatiidi põhjustajana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles