Shanghai hooldekodus pandi eksikombel laibakotti elav inimene

PM Tervis
Copy
Kaitseülikondades töötajad Shanghai tänavatel.
Kaitseülikondades töötajad Shanghai tänavatel. Foto: ALY SONG/Scanpix

Hiina ametivõimud vallandasid neli ametiisikut pärast kahetsusväärset juhtumit Shanghai hooldekodus. Ametiisikud arvasid, et üks nende patsientidest on surnud ning lasid ta matuseautosse transportida. Hiljem avastati, et patsient oli siiski elus, kirjutab BBC News

Pühapäeval ilmusid veebis videod, millel on näha kahte laiba transportijat, kes asetasid laibakotti matuseautosse. Hiljem nähti töötajaid kotti avamas ning mõistmas, et patsient on tegelikult elus. 

Juhtum on tekitanud Hiina sotsiaalmeedias palju viha. Sotsiaalmeedia leheküljel Weibo kommenteerinud isik kirjutas, et see on märk Shanghais toimuvast kaosest. 

Shanghai Putuo linnaosa ametnikud kinnitasid juhtunut esmaspäeva hilisõhtul, lisades, et patsient viidi vahepeal haiglasse ja tema seisund on stabiilne.

Piirkonnavõimude sõnul on uurimise all viis ametnikku ja üks arst. 

Neli ametnikku, sealhulgas kohaliku tsiviilbüroo direktori asetäitja ja hooldekodu direktor, vallandati. Patsiendi seisundit hinnanud arstilt võeti ära tegevusluba. 

Hiina suurimas linnas Shanghais, kus elab peaaegu 25 miljonit inimest, on kuuendat nädalat järjest kehtimas ranged koroonapiirangud, mille eesmärk on ohjeldada koroonajuhtumeid, mis hakkasid märtsis taas sagema.

Endiselt keelatakse inimestel mis tahes põhjusel kodust lahkumine. Koroonasse nakatunud ja nende lähedased on sunnitud minema riiklikusse karantiinikeskusesse. Väidetavalt on levimas video politsei ja inimeste vahelisest konfliktist, mille käigus sunnitakse inimesi oma kodudest lahkuma.

BBC-le on ka varem teatanud, et Shanghai võimudel oli raskusi haiguspuhanguga.

Hiina on üks viimaseid riike, mis tegeleb endiselt koroonahaiguse likvideerimisega, erinevalt enamikust maailmast, kus on võetud eesmärgiks õppida haigusega koos eksisteerima. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles