Kim Jong-un süüdistas Põhja-Korea 1,7 miljonis koroonajuhtumis ametnikke

Copy
Kim Jong-un laitis ametnike loidust.
Kim Jong-un laitis ametnike loidust. Foto: KCNA/Scanpix

Põhja-Korea juht Kim Jong-un ütles, et riigis möllava koroonapuhangu on hullemaks teinud ametnike hooletus ja laiskus, vahendas riiklik meedia kolmapäeval, kui tuvastatud haigusjuhtude arv ületas 1,7 miljonit.

Põhja-Korea teatas oma esimesest koroonajuhtumist eelmisel nädalal ja sealtpeale on omikrontüvi kiirelt levinud.

Juhatades teisipäeval toimunud kompartei poliitbüroo kohtumist, laitis Kim «riigi ebaküpset suutlikkust kriisiga toime tulla» ning pani pahaks «riigi juhtivametnike mittepositiivset suhtumist, loidust ja tegutsematust», teatas riiklik uudisteagentuur KCNA.

KCNA järgi oli teisipäeva õhtuks tuvastatud 232 880 uut «palavikujuhtu» ning kokku on haigusjuhte 1,72 miljonit. Surnud on 62 inimest.

Riiklik ajakirjandus ei anna ülevaadet, kui paljude surmajuhtumitega kaasnes positiivne koroonatesti tulemus, kuid ekspertide kinnitusel peab riik testimise ja diagnoosimise nimel pingutama.

Kim lubas teisipäeval «kogu partei aktiivse vulkaanina üles äratada», et viiruse levikut tõkestada.

«Ligi 300 sõjaväemeedikut osaleb ööpäevaringses töös, et tagada ravimite kättesaadavus,» vahendas riigimeedia kolmapäeval.

Põhja-Koreal on üks maailma kõige kehvem tervishoiusüsteem. Ekspertide sõnul puuduvad nii koroonavaktsiinid kui ka testimisvõimekus.

Maailma terviseorganisatsioon (WHO) on Covid-19 edasise leviku pärast Põhja-Koreas väga mures, sest sealne elanikkond on vaktsineerimata ning paljude inimeste elutingimused muudavad raske haiguse ja surmariski kõrgeks, rääkis WHO juht Tedros Adhanom Ghebreyesus ajakirjanikele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles